bewaar
Boeuf bourguignon klassiek
Boeuf bourguignon klassiek
bewaar

Boeuf bourguignon klassiek

Met goed vlees, veel verse kruiden en geduld maak jij de lekkerste boeuf bourguignon. (Bijna) net zo lekker als bij moeder thuis.

35 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
1315waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

uien

1

winterpeen

340 g

zilveruitjes

400 g

champignons

900 g

riblappen

25 g

ongezouten roomboter

125 g

magere spekreepjes

2 el

tarwebloem

375 ml

volle rode wijn

380 ml

vleesfond

1

runderschenkel met been

2

gedroogde laurierblaadjes

2

takjes rozemarijn

5 takjes

verse tijm

1 teen

knoflook

½ tl

chilivlokken

Met goed vlees, veel verse kruiden en geduld maak jij de lekkerste boeuf bourguignon. (Bijna) net zo lekker als bij moeder thuis.

Aan de slag

1

Snipper de uien. Schrap de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Laat de zilveruitjes uitlekken en maak de champignons schoon. Snijd de riblappen in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Smelt de boter in een grote braadpan. Voeg de spekreepjes toe en bak krokant. Neem de spekjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2

Bak de riblappen in delen in het achtergebleven bakvet rondom bruin. Neem het vlees uit de pan, voeg de uien en winterpeen toe en bak 3 min. in het achtergebleven bakvet op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak mee. Voeg de wijn en fond toe en breng aan de kook.

3

Voeg de zilveruitjes samen met de vleesblokjes, spekjes en runderschenkel toe en schep om. Voeg de laurier, rozemarijn, tijm, knoflook en chilivlokken toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan minimaal 2½ uur sudderen. Halveer de champignons, snijd grote champignons in vieren, en voeg de laatste 30 min. toe. Schep af en toe om.

4

Verwijder voor serveren de knoflook, laurier, rozemarijn en tijm. Neem de schenkel uit de pan, snijd het vlees in stukjes en doe terug in de pan.

bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden t/m het stoven. Laat het helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietipLekker met aardappelpuree en haricots verts

Boeuf bourguignon

Instructievideo - 02:50 min.