Pittige zuurkool met boerenrookworst
De cayennepeper en tomatenblokjes geven deze zuurkoolpuree een twist.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1 boerenrookworst (250 g)
- 2 tenen knoflook
- 5 el traditionele olijfolie
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 500 g zuurkool (zak)
- 1 tl gemalen cayennepeper
Advertentie
Bereiden
Schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 min. gaar. Verwarm rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een braadpan de olie en pers de knoflook erboven uit. Fruit de knoflook kort. Roer de tomatenblokjes en de zuurkool erdoor en verwarm op laag vuur 10 min. zachtjes. Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de olie fijn. Meng het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree en breng pittig op smaak met de cayennepeper. Serveer met de rookworst.

Puree maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 1.405 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige zuurkool met boerenrookworst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige zuurkool met boerenrookworst
- 1 kg kruimige aardappelen
Schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 min. gaar.
- 1 boerenrookworst
Verwarm rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking.
- 2 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit in een braadpan de olie en pers de knoflook erboven uit. Fruit de knoflook kort.
- 400 g tomatenblokjes
- 500 g zuurkool
Roer de tomatenblokjes en de zuurkool erdoor en verwarm op laag vuur 10 min. zachtjes.
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 tl gemalen cayennepeper
Meng het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree en breng pittig op smaak met de cayennepeper.
Serveer met de rookworst.