Rodekool en zuurkool met peertjes

Advertentie
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 1 zak gekookte rode kool met appel (520 g)
- 1 zakje gekookte wijnzuurkool (met spek (250 g))
- 1 kg vastkokende aardappels (in stukken)
- 2 rookworsten (runder, a 250 g)
- 1 bak stoofpeertjes (koelvak, 400 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In 2 pannen elk 1 el boter verwarmen. In 1 pan rodekool en in andere pan zuurkool 25 min. zachtjes stoven. Aardappels afgedekt in 20 min. gaarkoken. Runderrookworsten in hun verpakking na 5 min. bovenop aardappels leggen en meewarmen. Stoofpeertjes met stoofvocht zachtjes opwarmen. Aardappels afgieten en even laten staan (droogstomen), paar keer omschudden. Rookworsten halveren. Rodekool en zuurkool over vier borden verdelen. Rookworst, aardappels en peertjes ernaast scheppen.
Tip:
prijs per persoon 2.20 (in november 2004)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 760 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 75 g
- vet 42 g