Makreelburgers met zuurkool en sinaasappel

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g gerookte makreelfilet
- 2 sinaasappels
- 4 volkoren bollen
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel karwijzaad (kummel)
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 1 theelepel geraspte mierikswortel
- 250 g gekookte wijnzuurkool (uitgelekt)
- 1 rode ui (in ringen)
- 1 zak krulslamelange (100 g)
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Van makreel vel verwijderen en in stukken snijden. Een sinaasappel schoonboenen en 1/2 tl schil eraf raspen. Beide sinaasappels tot op witte vlies dik schillen, 1 in dikke plakken snijden en van andere sinaasappel partjes met scherp mesje uit 'tussenschot' snijden (sap bewaren). Broodjes opensnijden en binnenkant in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen. Mayonaise met sinaasappelrasp, karwijzaad en zout en peper naar smaak mengen. Olie met sinaasappelsap, mierikswortel en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Broodjes met mayonaise insmeren. Zuurkool erover verdelen. Makreel, uiringen en plak sinaasappel erop leggen. Krulsla omscheppen met sinaasappelpartjes en dressing en naast broodjes serveren.
Tip:
Karwijzaad zorgt ervoor dat zuurkool lichter verteerbaar wordt. Daarom kom je die twee overal ter wereld samen in gerechten tegen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 37 g
- vet 36 g