bewaar
Makreelburgers met zuurkool en sinaasappel
Makreelburgers met zuurkool en sinaasappel
bewaar

Makreelburgers met zuurkool en sinaasappel

25 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

gerookte makreelfilet

2

sinaasappels

4

volkoren bollen

2 eetlepels

mayonaise

1 theelepel

karwijzaad

1 eetlepel

olijfolie extra vierge

1 theelepel

geraspte mierikswortel

250 g

gekookte wijnzuurkool

1

rode ui

1 zak

krulslamelange

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Van makreel vel verwijderen en in stukken snijden. Een sinaasappel schoonboenen en 1/2 tl schil eraf raspen. Beide sinaasappels tot op witte vlies dik schillen, 1 in dikke plakken snijden en van andere sinaasappel partjes met scherp mesje uit 'tussenschot' snijden (sap bewaren). Broodjes opensnijden en binnenkant in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen. Mayonaise met sinaasappelrasp, karwijzaad en zout en peper naar smaak mengen. Olie met sinaasappelsap, mierikswortel en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Broodjes met mayonaise insmeren. Zuurkool erover verdelen. Makreel, uiringen en plak sinaasappel erop leggen. Krulsla omscheppen met sinaasappelpartjes en dressing en naast broodjes serveren.

tip

algemeenKarwijzaad zorgt ervoor dat zuurkool lichter verteerbaar wordt. Daarom kom je die twee overal ter wereld samen in gerechten tegen.