Aardappel-makreelschotel

Advertentie
Ingrediënten
- 600 g prei
- 800 g aardappels (geschild)
- 2 eieren
- 4 eetlepels melk
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 makreel (schoongemaakt en in stukjes)
- sambal
Keukenspullen
- grote ovenschaal, ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 175 °C. Prei in lengte halveren, wassen en in plakjes snijden. Aardappels in blokjes snijden. Aardappels in ca. 10-15 min. beetgaar koken. Na 5 min. prei toevoegen. Eieren loskloppen met melk, knoflook, zout en peper. Aardappels en prei in vergiet laten uitlekken. In ingevette ovenschaal aardappelblokjes en prei mengen met makreel. Op smaak brengen met zout en sambal. Losgeklopt ei erover schenken en gerecht in oven in ca. 25 min. bakken tot bovenkant lichtbruin en ei gestold is.
Tip:
Prijs per persoon 1.10 (in maart 2004)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 0 g