bewaar
Roergebakken biefstuk met groenten
Roergebakken biefstuk met groenten
bewaar

Roergebakken biefstuk met groenten

30 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

2 personen

200 g

biefstuk

2 el

maizena

3 el

droge sherry

4 el

roerbakolie

2 cm

verse gemberwortel

1 teentje

knoflook

1

ui

1

rode paprika

100 g

peultjes

2 el

lichte sojasaus

2 el

oestersaus

½ el

sesamolie

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Biefstuk in dunne plakjes snijden. In kom 1/2 el maizena losroeren met 1 el sherry. Plakjes vlees erdoor scheppen en 10 min. laten staan. In wok olie verhitten tot het gaat walmen. Vlees op hoog vuur al omscheppend in 2-3 min. bruinbakken en uit wok nemen. In bakvet gember en knoflook 30 sec. roerbakken. Ui, paprika en peultjes erdoor scheppen en 2-3 min. roerbakken. Aan groenten 2-3 el water toevoegen en afgedekt in nog 2-3 min. beetgaar laten worden. In kom rest van maizena losroeren met 2 el sherry, sojasaus, oestersaus en sesamolie. Saus en vlees door groenten scheppen en alles nog 1-2 min. doorwarmen tot saus licht gebonden is. Lekker met eiermie.