bewaar
Kaas-aardappelschotel
Kaas-aardappelschotel
bewaar

Kaas-aardappelschotel

25 min. bereiden
30 min. oventijd
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

winterpenen

3

bosuien

200 g

bacon

2 tenen

knoflook

600 g

kaasfondue

50 ml

halfvolle melk

700 g

koelverse aardappelschijfjes

1 mespunt

gemalen nootmuskaat

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2.5 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortel in plakjes, kook in weinig water ca. 5 min. en giet af. Snijd de bosuit in ringetjes. Bak de bacon in een droge koekenpan in ca. 5 min. knapperig. Snijd de knoflook fijn.

2

Meng de helft van de kaasfondue met de melk, knoflook, aardappelschijfjes, wortel, bosui en nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in en schep het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de bacon met de rest van de kaasfondue over de aardappelen. Dek de schotel af en bak in de oven in ca. 30 min. gaar. Verhit de laatste 10 min. onafgedekt.