Vegetarische Indiase curry
Deze vegetarische curry maak je met Quorn-stukjes.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g basmatirijst
- 2 gele paprika's
- 2 el zonnebloemolie
- 350 g Quorn stukjes (schaaltje à 175 g)
- 2 el Indiase currypasta
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 45 g amandelschaafsel (zakje)
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in stukjes.
- Verhit in een braadpan de olie en bak de quorn ca. 5 min. Voeg de paprika toe en bak ca. 3 min. mee. Voeg de currypasta en de tomatenblokjes toe en laat nog ca. 10 min. sudderen.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Verdeel de rijst en de curry over borden en garneer met de amandelen.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 530 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 470 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Vegetarische Indiase curry
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegetarische Indiase curry
- 300 g basmatirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 gele paprika's
- 2 el zonnebloemolie
- 350 g Quorn stukjes
Verhit in een braadpan de olie en bak de quorn ca. 5 min.
- 2 el Indiase currypasta
- 400 g tomatenblokjes
Voeg de paprika toe en bak ca. 3 min. mee. Voeg de currypasta en de tomatenblokjes toe en laat nog ca. 10 min. sudderen.
- 45 g amandelschaafsel
Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Verdeel de rijst en de curry over borden en garneer met de amandelen.