Kip met sa­lie en ci­troen in kro­kant jas­je

(28) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 28

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Citroen wassen en schil op fijn raspen. Helft van citroen uitpersen. Kipfilets in de breedte halveren. In elk stuk kip met scherp mes een diepe inkeping maken. Kip omscheppen met citroenrasp en citroensap. Bestrooien met zout en peper. Korstjes van kaas snijden. Kaas in 8 stukjes snijden die in kipfilets passen. Kip vullen met stukje kaas en salieblad. Opening dichtsteken met cocktailprikkers.
  2. In diep bord ei loskloppen. Bloem op bord strooien, paneermeel op ander bord. Kipfilets eerst door bloem, dan door ei en vervolgens door paneermeel wentelen. Paneermeel goed aandrukken. In grote koekenpan olie verhitten. Kip in ca. 10 minuten zachtjes gaar bakken; halverwege keren. Rest van citroen in plakjes snijden en bij kip serveren. Lekker met verse pasta en bijvoorbeeld broccoli.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.