bewaar
Oosterse salade met zalm
Oosterse salade met zalm
bewaar

Oosterse salade met zalm

15 min. bereiden
120waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 struikje

andijvie

1 schaaltje

taugé

1 schaaltje

Schotse zalmfilet

1 eetlepel

Japanse sojasaus

1 eetlepel

azijn

2 eetlepels

seroendeng

Aan de slag

Andijvie wassen en in reepjes snijden. Taugé afspoelen met kokend water. Andijvie en taugé over vier borden verdelen. Zalmfilet in 4 stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten. Zalmfilet in ca. 4 minuten aan beide zijden bakken. Intussen dressing roeren van rest van olie, sojasaus, azijn, zout en peper. Dressing over salade verdelen en seroendeng erover strooien. Zalmfilet op salade leggen.