bewaar
Oosterse mosselsoep
Oosterse mosselsoep
bewaar

Oosterse mosselsoep

50 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kilo

mosselen

2 teentjes

knoflook

1

rode peper

1 stengel

sereh

2

limoenen

1 zakje

stoneleeks

4 eetlepels

(roerbak)olie

4 dl

kokosmelk

125 g

mihoen

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Mosselen wassen. Openstaande mosselen die na ferme tik niet sluiten en kapotte mosselen verwijderen. Knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken en in ringetjes snijden. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. 1 limoen uitpersen, andere in 8 partjes snijden. Stoneleeks in ringetjes snijden. Helft van olie in wok verhitten, mosselen in wok scheppen en met deksel op pan op hoog vuur stomen tot ze opengaan. Regelmatig omschudden. Mosselen uit wok nemen, dichtgebleven exemplaren weggooien. Schone theedoek vochtig maken en in zeef leggen. Kookvocht door zeef in kom schenken. Mosselen uit schelp halen, 12 mosselen apart houden voor garnering. In schoongewassen wok rest van olie verhitten. Knoflook, peper en sereh ca. 30 seconden fruiten. Kokosmelk, mosselvocht en limoensap toevoegen en goed omscheppen. Enkele ringetjes stoneleeks voor garnering achterhouden, rest door soep mengen. Met deksel op pan soep ca. 10 minuten op zacht vuur laten sudderen. Intussen mihoen in kom met kokend water overgieten en ca. 4 minuten laten wellen. Mihoen afgieten en met schaar in kortere stukken knippen. Mosselen zonder schelp en mihoen door soep roeren en op zacht vuur 2 minuten doorwarmen. Soep in kommen scheppen, garneren met mosselen in schelp, partjes limoen en achtergehouden stoneleeks.