Baked gruyere eggs met rozemarijncrackers (advertorial)
Wat krijg je als je knapperige rozemarijn-zeezout crackers combineert met Zwitserse kaas en gebakken eieren? Een bijzonder lekker brunchgerecht! En binnen 10 minuten staat het in de oven!
295 kcal
10 min. bereiden, 15 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
1
1 el
100 g
100 ml
40 g
5 g
8
Dit heb je nodig
ramequins (Ø 10 cm, ingevet)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Paasgids 2025 - Paasgids 2025
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bosuitje fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei en bosui 5 min. op middelhoog vuur.
Verdeel het mengsel met de slagroom over de ramequins en maak in elk schaaltje een kuiltje. Breek er 1 ei boven, bestrooi met de gruyère, peper en eventueel zout en bak ca. 15 min. in de oven.
Snijd de dille fijn en bestrooi over de baked eggs. Breek de rosemary & sea salt-crackers in stukken en serveer erbij.
- vegatipVervang de gruyère door geraspte oude 48+-kaas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Baked gruyere eggs met rozemarijncrackers (advertorial)
Wat krijg je als je knapperige rozemarijn-zeezout crackers combineert met Zwitserse kaas en gebakken eieren? Een bijzonder lekker brunchgerecht! En binnen 10 minuten staat het in de oven!

4 personen
295 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bosuitje fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei en bosui 5 min. op middelhoog vuur.
Verdeel het mengsel met de slagroom over de ramequins en maak in elk schaaltje een kuiltje. Breek er 1 ei boven, bestrooi met de gruyère, peper en eventueel zout en bak ca. 15 min. in de oven.
Snijd de dille fijn en bestrooi over de baked eggs. Breek de rosemary & sea salt-crackers in stukken en serveer erbij.
vegatip:Vervang de gruyère door geraspte oude 48+-kaas.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bosuitje
1 el milde olijfolie
100 g fijngesneden prei
100 ml verse slagroom
40 g geraspte gruyère
5 g verse dille
8 Wasa delicate thin rosemary & seasalt crackers
Dit heb je nodig
ramequins (Ø 10 cm, ingevet)




