Wortel-mango smoothiebowl
Met deze smoothiebowl start je jouw dag met een kick! Die dankt -ie aan de speculaaskruiden en een gembershot. En van die kleur word je ook lekker vrolijk.
330 kcal
10 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
80 g
1 tl
2 el
200 g
500 g
500 g
200 ml
Dit heb je nodig
blender
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2024 nr. 06 - Groente erin? Makkie!
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de havermout met de speculaaskruiden en eventueel zout in 5-8 min. op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Meng de zaden- & pittenmix erdoor, schep op een bord en laat afkoelen tot gebruik.
Schil en snijd ondertussen de winterpeen in plakjes. Doe 450 g yoghurt (per 4 personen), de wortel, bevroren mango en het gembershot in de blender en mix tot een gladde, dikke smoothie.
Verdeel de smoothie over de kommen. Schep de rest van de yoghurt erop en maak eventueel een mooie swirl. Bestrooi met geroosterde havermout.
- bereidingstipJe kunt de havermout 5 dagen van tevoren maken, bewaar in een afgesloten pot.
- vegantipVervang de Griekse yoghurt door een plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Wortel-mango smoothiebowl
Met deze smoothiebowl start je jouw dag met een kick! Die dankt -ie aan de speculaaskruiden en een gembershot. En van die kleur word je ook lekker vrolijk.

4 personen
330 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de havermout met de speculaaskruiden en eventueel zout in 5-8 min. op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Meng de zaden- & pittenmix erdoor, schep op een bord en laat afkoelen tot gebruik.
Schil en snijd ondertussen de winterpeen in plakjes. Doe 450 g yoghurt (per 4 personen), de wortel, bevroren mango en het gembershot in de blender en mix tot een gladde, dikke smoothie.
Verdeel de smoothie over de kommen. Schep de rest van de yoghurt erop en maak eventueel een mooie swirl. Bestrooi met geroosterde havermout.
bereidingstip:Je kunt de havermout 5 dagen van tevoren maken, bewaar in een afgesloten pot.
vegantip:Vervang de Griekse yoghurt door een plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
80 g havermout
1 tl koek- en speculaaskruiden
2 el biologische zaden & pittenmix
200 g winterpeen
500 g yoghurt Griekse stijl 5%
500 g diepvries mango stukjes
200 ml gembershot mild
Dit heb je nodig
blender




