Portobello steak met groentesaus, sperziebonen en geroosterde hasselbackkrieltjes (advertorial)
AVG'tje maar dan vegetarisch en extra feestelijk: portobello steak met groentesaus, sperziebonen en geroosterde hasselback krieltjes.
Ingrediënten
4 personen
1 kg
krieltjes
15 g
verse rozemarijn
100 g
ongezouten roomboter
600 g
verse sperziebonen
4
portobello's
250 ml
Maggi Saus voor groente
Dit heb je nodig
ovenschaal L: 35 x 22 x 8 cm
bakplaat: 39 x 24 x 2 cm
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de krieltjes in de breedte in dunne schijfjes van 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Verdeel de aardappelen over de ovenschaal.
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Smelt de boter in een steelpan en meng met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Giet de helft van de rozemarijnboter over de aardappelen. Bak de aardappelen in ca. 40 min. in de oven gaar.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Meng de sperziebonen met de rest van de rozemarijnboter en verdeel over de bakplaat.
Besprenkel na 25 min. de krieltjes met wat gesmolten boter uit de ovenschaal en zet de sperziebonen ernaast. Bak nog ca. 15 min.
Bestrooi de portobello’s met peper en eventueel zout. Verdeel over de sperziebonen en bak de laatste 5 min. mee.
Bereid ondertussen de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met peper. Verdeel de krieltjes, sperziebonen en portobello’s over borden en serveer met de saus.
Portobello steak met groentesaus, sperziebonen en geroosterde hasselbackkrieltjes (advertorial)
AVG'tje maar dan vegetarisch en extra feestelijk: portobello steak met groentesaus, sperziebonen en geroosterde hasselback krieltjes.

hoofdgerecht
null personen
550 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de krieltjes in de breedte in dunne schijfjes van 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Verdeel de aardappelen over de ovenschaal.
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Smelt de boter in een steelpan en meng met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Giet de helft van de rozemarijnboter over de aardappelen. Bak de aardappelen in ca. 40 min. in de oven gaar.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Meng de sperziebonen met de rest van de rozemarijnboter en verdeel over de bakplaat.
Besprenkel na 25 min. de krieltjes met wat gesmolten boter uit de ovenschaal en zet de sperziebonen ernaast. Bak nog ca. 15 min.
Bestrooi de portobello’s met peper en eventueel zout. Verdeel over de sperziebonen en bak de laatste 5 min. mee.
Bereid ondertussen de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met peper. Verdeel de krieltjes, sperziebonen en portobello’s over borden en serveer met de saus.
bereidingstip:Het is het makkelijkst om de krieltjes tussen de stelen van 2 houten pollepels of op een eetlepel te leggen, zodat je er tijdens het insnijden niet helemaal doorheen gaat.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 kg krieltjes
15 g verse rozemarijn
100 g ongezouten roomboter
600 g verse sperziebonen
4 portobello's
250 ml Maggi Saus voor groente
Dit heb je nodig
ovenschaal L: 35 x 22 x 8 cm
bakplaat: 39 x 24 x 2 cm