bewaar
Vega tikka masala met tomaat en spinazie (advertorial)
Vega tikka masala met tomaat en spinazie (advertorial)
bewaar

Vega tikka masala met tomaat en spinazie (advertorial)

Deze kant-en-klare kooksaus van Patak's is de ideale basis voor een supersnel vega-hoofdgerecht. Pappadums erbij, en klaar is je maaltijd vol Indiase smaken.

20 min. bereiden
licht pittig
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2

fijne uien

1 teen

knoflook

250 g

snoeptomaatjes

180 g

kikkererwten in blik

3 el

arachideolie

690 g

Patak's Plant based tikka masalasaus

400 g

verse spinazie

½ tl

chilivlokken

40 g

Patak's Pappadums garlic coriander

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Halveer de snoeptomaatjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

2

Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui en tomaatjes 3-4 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de tikka masalasaus en de kikkererwten toe en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak ca. 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe, laat al omscheppend slinken en breng op smaak met de chilivlokken.

4

Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de tikka masala en spinazie erover. Serveer met de pappadums.

combinatietipLekker met limoen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vega tikka masala met tomaat en spinazie (advertorial)

Deze kant-en-klare kooksaus van Patak's is de ideale basis voor een supersnel vega-hoofdgerecht. Pappadums erbij, en klaar is je maaltijd vol Indiase smaken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig