Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de wortelpeterselie en snijd in de lengte in kwarten. Snijd de rode uien in parten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng in een kom de honing met de za’atar en ⅗ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de dressing over de groenten en schep om, zodat alles met de dressing bedekt is. Rooster de groenten in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.
Hak ondertussen de pistachenoten grof. Snijd de kabeljauwfilets in de breedte doormidden, zodat je 4 porties hebt. Haal de groenten na 17 min. uit de oven en schep om. Leg de kabeljauw ertussen, bestrijk de bovenkant met ⅕ van de olie en bestrooi met peper, eventueel zout en de pistachenoten. Bak alles nog 8 min. in de oven.
Bereid de bulgur ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn en schep met de rest van de olie door de bulgur. Serveer de vis met de groenten en bulgur.
Gekaramelliseerde wortelpeterselie met kabeljauw
Traybake time! Gekaramelliseerde wortelpeterselie en kabeljauw van één bakplaat.
- vegatipVervang de kabeljauw door 150 g feta en bak dit net als de kabeljauw mee met de groenten in de oven. Wil je het vegan maken? Kies voor 150 g plantaardig alternatief voor feta en vervang de honing door 1 el agavesiroop.
Gekaramelliseerde wortelpeterselie met kabeljauw
Traybake time! Gekaramelliseerde wortelpeterselie en kabeljauw van één bakplaat.

hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
35 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de wortelpeterselie en snijd in de lengte in kwarten. Snijd de rode uien in parten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng in een kom de honing met de za’atar en ⅗ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de dressing over de groenten en schep om, zodat alles met de dressing bedekt is. Rooster de groenten in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.
Hak ondertussen de pistachenoten grof. Snijd de kabeljauwfilets in de breedte doormidden, zodat je 4 porties hebt. Haal de groenten na 17 min. uit de oven en schep om. Leg de kabeljauw ertussen, bestrijk de bovenkant met ⅕ van de olie en bestrooi met peper, eventueel zout en de pistachenoten. Bak alles nog 8 min. in de oven.
Bereid de bulgur ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn en schep met de rest van de olie door de bulgur. Serveer de vis met de groenten en bulgur.
vegatip:Vervang de kabeljauw door 150 g feta en bak dit net als de kabeljauw mee met de groenten in de oven. Wil je het vegan maken? Kies voor 150 g plantaardig alternatief voor feta en vervang de honing door 1 el agavesiroop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g wortelpeterselie
2 rode uien
1 el honing
1 el za'atar
5 el milde olijfolie
50 g gepelde pistachenoten
500 g kabeljauwhaasjes
200 g bulgur
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier