bewaar
Volkorenpastasalade met mozzarellabolletjes, sojabonen, tonijn en komkommer
Volkorenpastasalade met mozzarellabolletjes, sojabonen, tonijn en komkommer
bewaar

Volkorenpastasalade met mozzarellabolletjes, sojabonen, tonijn en komkommer

Pastasalade maak je makkelijk gezond door volkorenpasta te gebruiken en je bordje flink aan te vullen met groenten.

15 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

volkorenpenne

½

komkommer

2

salade-ui

125 g

minimozzarella

200 g

koelverse sojabonen

320 g

tonijn in zonnebloemolie

1

citroen

Pastasalade maak je makkelijk gezond door volkorenpasta te gebruiken en je bordje flink aan te vullen met groenten.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

2

Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en de salade-uitjes in dunne ringetjes. Halveer de mozzarellabolletjes. Doe de sojabonen in een vergiet en giet er kokend water over. Laat uitlekken.

3

Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft van de citroen en pers de hele vrucht uit.

4

Meng de komkommer, salade-ui, mozzarella, sojabonen, tonijn, 4 el tonijnolie (per 4 personen) en 2 el citroensap (per 4 personen) door de pasta. Breng op smaak met peper en bestrooi met het citroenrasp.

vegatipVervang de tonijn door restjes pijnboompitten of voeg extra rauwkost toe.