bewaar
Traybake van zoete aardappel, kip en courgette
Traybake van zoete aardappel, kip en courgette
bewaar

Traybake van zoete aardappel, kip en courgette

Geef kleur aan je traybake! Deze met zoete aardappel, kip en courgette zet je al in 15 min. in de oven en je hebt in één keer een lekkere, gevarieerde maaltijd.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

5 el

milde olijfolie

2 el

vloeibare honing

2 el

za'atar

400 g

scharrelkiphaasje

1 kg

zoete aardappel

1

courgette

2

rode puntpaprika's

2

rode uien

2 el

groene olijven zonder pit

3¾ g

verse munt

100 g

witte kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Geef kleur aan je traybake! Deze met zoete aardappel, kip en courgette zet je al in 15 min. in de oven en je hebt in één keer een lekkere, gevarieerde maaltijd.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Meng ⅗ van de olie met de honing, knoflook, za’atar en peper. Meng de marinade door de kiphaasjes. Laat even staan terwijl je de groenten snijdt.

2

Schil de zoete aardappelen en snijd in de lengte in parten van ca. 2 cm. Snijd de courgette in plakken. Verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen van 2 cm. Snijd de rode uien in parten.

3

Verdeel de zoete aardappel, courgette, paprika en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout. Verdeel de gemarineerde kip en olijven erover. Bak ca. 25 min. in de oven tot de kip gaar is en de groenten knapperig zijn. Haal de blaadjes van de takjes munt.

4

Haal de plaat uit de oven. Verkruimelde witte kaas erover en verdeel de muntblaadjes erover.

combinatietipEet er iemand mee die niet van olijven houdt? Beleg slechts een deel van de plaat met olijven.