Jack­fruit­gou­lash

Deze goulash is helemaal vegetarisch. En zelfs veganistisch als je vegan groentebouillon gebruikt. Lekker!

(4) waardeer
hoofdgerecht Deze goulash is helemaal vegetarisch. En zelfs veganistisch als je vegan groentebouillon gebruikt. Lekker! 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan of braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
  2. Spoel ondertussen het jackfruit af in een zeef onder koud stromend water, laat uitlekken en snijd grof. Snijd de tomaten in stukjes van ca. 1 cm. Voeg het jackfruit, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en zout toe aan de ui en knoflook en bak 3 min. op matig vuur mee.
  3. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukken van ca. 1 cm. Voeg de paprika, tomaat, krieltjes, het bouillonblokje en het hete water toe en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.

variatietip:

Als variatie kun je de aardappel achterwege laten en de goulash serveren met gekookte rijst of brood.

combinatietip:

Lekker met krulpeterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 39 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 45-46

Jackfruitgoulash

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Jack­fruit­gou­lash

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan of braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

2
2
  • 550 g young jackfruit in blik
  • 4 trostomaten

Spoel ondertussen het jackfruit af in een zeef onder koud stromend water, laat uitlekken en snijd grof. Snijd de tomaten in stukjes van ca. 1 cm.

3
3
  • 2 tl karwijzaad
  • 2 el milde paprikapoeder

Voeg het jackfruit, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en zout toe aan de ui en knoflook en bak 3 min. op matig vuur mee.

4
4
  • 1 zak paprikamix

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukken van ca. 1 cm.

5
5
  • 500 g krieltjes
  • 1 groentebouillontablet
  • 500 ml heet water

Voeg de paprika, tomaat, krieltjes, het bouillonblokje en het hete water toe en breng aan de kook.

6
6

Laat 30 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.

variatietip:

Als variatie kun je de aardappel achterwege laten en de goulash serveren met gekookte rijst of brood.

combinatietip:

Lekker met krulpeterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.