bewaar
Jackfruitgoulash
Jackfruitgoulash
bewaar

Jackfruitgoulash

Deze goulash is helemaal vegetarisch. En zelfs veganistisch als je vegan groentebouillon gebruikt. Lekker!

20 min. bereiden
30 min. wachten
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

550 g

young jackfruit in blik

4

trostomaten

2 tl

karwijzaad

2 el

milde paprikapoeder

1 zak

paprikamix

500 g

krieltjes

1

groentebouillontablet

500 ml

heet water

Deze goulash is helemaal vegetarisch. En zelfs veganistisch als je vegan groentebouillon gebruikt. Lekker!

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan of braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

2

Spoel ondertussen het jackfruit af in een zeef onder koud stromend water, laat uitlekken en snijd grof. Snijd de tomaten in stukjes van ca. 1 cm. Voeg het jackfruit, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en zout toe aan de ui en knoflook en bak 3 min. op matig vuur mee.

3

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukken van ca. 1 cm. Voeg de paprika, tomaat, krieltjes, het bouillonblokje en het hete water toe en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.

variatietipAls variatie kun je de aardappel achterwege laten en de goulash serveren met gekookte rijst of brood.

combinatietipLekker met krulpeterselie.