Jackfruitgoulash
Deze goulash is helemaal vegetarisch. En zelfs veganistisch als je vegan groentebouillon gebruikt. Lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el zonnebloemolie
- 550 g young jackfruit in blik
- 4 trostomaten
- 2 tl karwijzaad
- 2 el milde paprikapoeder
- 1 zak paprikamix
- 500 g krieltjes
- 1 groentebouillontablet
- 500 ml heet water
Advertentie
Bereiden
- Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan of braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
- Spoel ondertussen het jackfruit af in een zeef onder koud stromend water, laat uitlekken en snijd grof. Snijd de tomaten in stukjes van ca. 1 cm. Voeg het jackfruit, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en zout toe aan de ui en knoflook en bak 3 min. op matig vuur mee.
- Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukken van ca. 1 cm. Voeg de paprika, tomaat, krieltjes, het bouillonblokje en het hete water toe en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.
variatietip:
Als variatie kun je de aardappel achterwege laten en de goulash serveren met gekookte rijst of brood.
combinatietip:
Lekker met krulpeterselie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 275 kcal
- eiwit 6 g
-
koolhydraten 39 g
waarvan suikers 10 g -
vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 640 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Jackfruitgoulash
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Jackfruitgoulash
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el zonnebloemolie
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan of braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
- 550 g young jackfruit in blik
- 4 trostomaten
Spoel ondertussen het jackfruit af in een zeef onder koud stromend water, laat uitlekken en snijd grof. Snijd de tomaten in stukjes van ca. 1 cm.
- 2 tl karwijzaad
- 2 el milde paprikapoeder
Voeg het jackfruit, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en zout toe aan de ui en knoflook en bak 3 min. op matig vuur mee.
- 1 zak paprikamix
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukken van ca. 1 cm.
- 500 g krieltjes
- 1 groentebouillontablet
- 500 ml heet water
Voeg de paprika, tomaat, krieltjes, het bouillonblokje en het hete water toe en breng aan de kook.
Laat 30 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.
variatietip:
Als variatie kun je de aardappel achterwege laten en de goulash serveren met gekookte rijst of brood.
combinatietip:
Lekker met krulpeterselie.