To­ma­ten­ri­sot­to met ba­si­li­cum uit de oven

Risotto moeilijk? Deze variant uit de oven niet!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(26) waardeer
hoofdgerecht Risotto moeilijk? Deze variant uit de oven niet! 4 personen
4 26

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bosuitjes in stukjes van precies 1 cm. Los het bouillonblokje op in het kokende water. Verhit de olie in de hapjespan en bak de bosui 1 min. op hoog vuur. Doe de rijst erbij en schep om. Voeg de bouillon en tomaten toe en zet de pan met de deksel erop ca. 30 min. in de oven.
  2. Rasp ondertussen de kaas. Pluk de blaadjes van het basilicum, houd er een paar achter en snijd de rest fijn. Neem de pan uit de oven (pas op, hij is heet) en voeg de helft van de kaas, het gesneden basilicum, de boter en eventueel een kopje heet water toe als de risotto te droog is. Schep om tot een vloeibare risotto. Laat 5 min. staan, verdeel de rest van de kaas en de achtergehouden blaadjes basilicum erover en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 75 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Tomatenrisotto met basilicum uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­ri­sot­to met ba­si­li­cum uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 bosuitjes
  • 1 groentebouillontablet
  • 500 ml kokend water

Snijd de bosuitjes in stukjes van precies 1 cm. Los het bouillonblokje op in het kokende water.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in de hapjespan en bak de bosui 1 min. op hoog vuur.

4
4
  • 300 g risottorijst
  • 800 g fijngesneden tomaten knoflook-ui in blik

Doe de rijst erbij en schep om. Voeg de bouillon en tomaten toe en zet de pan met de deksel erop ca. 30 min. in de oven.

5
5
  • 100 g Grana Padano
  • 15 g verse basilicum

Rasp ondertussen de kaas. Pluk de blaadjes van het basilicum, houd er een paar achter en snijd de rest fijn.

6
6
  • 50 g ongezouten roomboter

Neem de pan uit de oven (pas op, hij is heet) en voeg de helft van de kaas, het gesneden basilicum, de boter en eventueel een kopje heet water toe als de risotto te droog is.

7
7

Schep om tot een vloeibare risotto. Laat 5 min. staan, verdeel de rest van de kaas en de achtergehouden blaadjes basilicum erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.