Ster­ren­soep

Reis naar de sterren met deze sterrensoep!

(1) waardeer
hoofdgerecht Reis naar de sterren met deze sterrensoep! 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • snijplank
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was alle groenten. Snijd de paprika doormidden en verwijder de steel en zaadjes. Snijd met het koekvormpje of een mesje 4 sterren van de paprika. Snijd de rest van de paprika in kleine stukjes van een ½ cm.
  2. Snijd het bosuitje in ringen, ook het groen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de wortels in de lengte doormidden en dan in dunne halve plakjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de ½ courgette in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote pan. Doe de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, courgette en stukjes paprika in de pan. Roer door met een houten lepel. Doe de ras el hanout erbij en bak 2 minuten. Doe dan het blik tomaten erbij. Vul het blik 2 keer met koud water (per 4 personen) en voeg dit toe aan de groente. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten doorkoken.
  4. Voeg de kikkererwten met het vocht uit het blik toe. Zet het vuur uit. Verkruimel de vermicelli een beetje boven de pan (of knip het met een schaar), zodat je straks wat kleinere sliertjes hebt. Roer door en laat 5 minuten staan. Als de soep te dik is, kun je er nog wat extra water aan toevoegen. Proef de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Rooster ondertussen het brood in de broodrooster. Snijd hier één ster per persoon uit. Haal de blaadjes van de peterselie. Schep de soep in kommen, verdeel de peterselie erover en leg de sterren van brood en paprika erop.

variatietip:

In plaats van verse platte peterselie kun je ook koriander toevoegen aan de soep.

Tip:

Maal eventueel de rest van het brood fijn in een keukenmachine voor zelfgemaakt paneermeel. Bewaar luchtdicht. Altijd handig in de keuken.

Tip:

Koriander heeft een scherpere kruidensmaak dan platte peterselie. Proef het verschil maar eens.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 32 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Kids 2020

Sterrensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ster­ren­soep

1
1
  • 1 gele paprika
  • 1 bosuitje
  • 2 wortelen
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ courgette

Was alle groenten.

2
2

Snijd de paprika doormidden en verwijder de steel en zaadjes. Snijd met het koekvormpje of een mesje 4 sterren van de paprika.

3
3

Snijd de rest van de paprika in kleine stukjes van een ½ cm.

4
4
  • 1 teen knoflook

Snijd het bosuitje in ringen, ook het groen. Snijd de knoflook fijn.

5
5

Snijd de wortels in de lengte doormidden en dan in dunne halve plakjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.

6
6

Snijd de ½ courgette in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes.

7
7
  • 1 el milde olijfolie

Verwarm de olijfolie in een grote pan.

8
8

Doe de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, courgette en stukjes paprika in de pan. Roer door met een houten lepel.

9
9
  • 1 el ras el hanout

Doe de ras el hanout erbij en bak 2 minuten.

10
10
  • 400 g tomatenblokjes in blik

Doe dan het blik tomaten erbij. Vul het blik 2 keer met koud water (per 4 personen) en voeg dit toe aan de groente.

11
11

Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten doorkoken.

12
12
  • 200 g kikkererwten in blik

Voeg de kikkererwten met het vocht uit het blik toe. Zet het vuur uit.

13
13
  • 50 g vermicelli glass noodles soe-oen

Verkruimel de vermicelli een beetje boven de pan (of knip het met een schaar), zodat je straks wat kleinere sliertjes hebt.

14
14

Roer door en laat 5 minuten staan. Als de soep te dik is, kun je er nog wat extra water aan toevoegen.

15
15

Proef de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout.

16
16
  • 2 sneetjes volkorenbrood

Rooster ondertussen het brood in de broodrooster. Snijd hier één ster per persoon uit.

17
17
  • 7½ g verse platte peterselie

Haal de blaadjes van de peterselie.

18
18

Schep de soep in kommen, verdeel de peterselie erover en leg de sterren van brood en paprika erop.

variatietip:

In plaats van verse platte peterselie kun je ook koriander toevoegen aan de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.