Ge­zon­de snack­re­pen

Eén keer maken, heel vaak snacken.

  • tussendoortje
  • 16 stuks
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(1) waardeer
tussendoortje Eén keer maken, heel vaak snacken. 16 stuks
2 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekig bakblik of ovenschaal (27 x 17 cm)
  • bakpapier
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de noten en pitten over een bakplaat en rooster ze ca. 10 min. in het midden van de oven, tot ze lekker gaan ruiken en goudbruin zijn. Vet ondertussen het bakblik in met ⅓ van de olie en bekleed met bakpapier. Vet ook het bakpapier licht in. Zorg dat het papier overhangt aan beide zijden.
  2. Laat de noten iets afkoelen en schep in de keukenmachine. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met een mespunt uit. Maal de noten en pitten met de havermout, dadels, de rest van de olie en het vanillemerg tot een iets plakkerig mengsel. Meng het ei erdoor.
  3. Schep het mengsel in het bakblik. Druk stevig aan met de onderkant van een glas of kom.
  4. Bak het notenmengsel ca. 30 min. in het midden van de oven tot het stevig is. Laat 10 min. afkoelen en snijd in de vorm in 16 reepjes. Laat nog 15 min. helemaal afkoelen en gebruik dan het bakpapier om de repen uit het bakblik te halen.

bewaartip:

In een luchtdichte bak kun je de repen 1 week bewaren. In de vriezer kun je ze 2 maanden bewaren. Haal ze er de avond van tevoren uit.

video

Ge­zon­de snack­re­pen

leuk-snel - 00:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 16 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gezonde snackrepen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­zon­de snack­re­pen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g ongebrande ongezouten notenmix
  • 75 g zonnebloempitten

Verdeel de noten en pitten over een bakplaat en rooster ze ca. 10 min. in het midden van de oven, tot ze lekker gaan ruiken en goudbruin zijn.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Vet ondertussen het bakblik in met de olie en bekleed met bakpapier. Vet ook het bakpapier licht in. Zorg dat het papier overhangt aan beide zijden.

4
4

Laat de noten iets afkoelen en schep in de keukenmachine.

5
5

Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.

6
6
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met een mespunt uit.

7
7
  • 175 g havermout
  • 200 g dadels zonder pit
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 middelgroot ei

Maal de noten en pitten met de havermout, dadels, de rest van de olie en het vanillemerg tot een iets plakkerig mengsel. Meng het ei erdoor.

8
8

Schep het mengsel in het bakblik. Druk stevig aan met de onderkant van een glas of kom.

9
9

Bak het notenmengsel ca. 30 min. in het midden van de oven tot het stevig is.

10
10

Laat 10 min. afkoelen en snijd in de vorm in 16 reepjes. Laat nog 15 min. helemaal afkoelen en gebruik dan het bakpapier om de repen uit het bakblik te halen.

bewaartip:

In een luchtdichte bak kun je de repen 1 week bewaren. In de vriezer kun je ze 2 maanden bewaren. Haal ze er de avond van tevoren uit.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.