Par­me­zaan-truf­fel aard­ap­pelk­ro­ket­jes van lef­to­ver aard­ap­pe­len

Aardappel over? Tover ze om tot aardappelkroketjes.

  • borrelhapje
  • 16 stuks
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(2) waardeer
borrelhapje Aardappel over? Tover ze om tot aardappelkroketjes. 16 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de Parmezaanse kaas. Stamp de leftover aardappelen met een pureestamper tot puree. Meng de aardappelen met de helft van de eieren, 2/5 van de truffelmayonaise en ⅔ van de kaas. Bestrooi met peper en zout. Vorm 12 kroketjes van 7 bij 2,5 cm van het pureemengsel. Zet min. 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  2. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180°C.
  3. Zet 3 diepe borden naast elkaar. Verdeel de bloem, peper en eventueel zout over bord 1, klop het andere ei los in bord 2 en meng de rest van de kaas met de panko in bord 3. Rol de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het eimengsel en het pankomengsel. Zorg dat alles goed bedekt is.
  4. Frituur de aardappelkroketjes (in delen) in 5 min. goudbruin en gaar. Serveer met de rest van de truffelmayo.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelkroketjes ook bereiden in de oven. Verwarm de oven voor op 220°C en bak in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar.

video

Par­me­zaan-truf­fel aard­ap­pelk­ro­ket­jes van lef­to­ver aard­ap­pe­len

leuk-snel - 00:25 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 8 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020

Parmezaan-truffel aardappelkroketjes van leftover aardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Par­me­zaan-truf­fel aard­ap­pelk­ro­ket­jes van lef­to­ver aard­ap­pe­len

1
1
  • 125 g Parmigiano Reggiano
  • 500 g aardappelen

Rasp de Parmezaanse kaas. Stamp de leftover aardappelen met een pureestamper tot puree.

2
2
  • 1 middelgroot ei
  • 2 el truffelmayonaise

Meng de aardappelen met het ei, de truffelmayonaise en ⅔ van de kaas. Bestrooi met peper en zout.

3
3

Vorm 16 kroketjes van 7 bij 2,5 cm van het pureemengsel. Zet min. 1 uur in de koelkast om op te stijven.

4
4
  • 2 liter arachideolie

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180°C.

5
5
  • 2 el tarwebloem
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g panko

Zet 3 diepe borden naast elkaar. Verdeel de bloem, peper en eventueel zout over bord 1, klop het andere ei los in bord 2 en meng de rest van de kaas met de panko in bord 3.

6
6

Rol de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het eimengsel en het pankomengsel. Zorg dat alles goed bedekt is.

7
7
  • 3 el truffelmayonaise

Frituur de aardappelkroketjes (in delen) in 5 min. goudbruin en gaar. Serveer met de rest van de truffelmayo.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelkroketjes ook bereiden in de oven. Verwarm de oven voor op 220°C en bak in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.