bewaar
Vegan chili sin carne
Vegan chili sin carne
bewaar

Vegan chili sin carne

Sin carne betekent 'zonder vlees'. Deze gaat nog een stapje verder en is zelfs vegan.

1 uur 20 min. bereiden
10 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

AH Biologisch gedroogde kidneybonen

3

middelgrote uien

500 g

trostomaat

1 el

milde olijfolie

2 el

picadillo

2

eetrijpe avocado's

75 g

Violife Prosociano wedge

100 g

soja ongezoet met een vleugje kokos

Sin carne betekent 'zonder vlees'. Deze gaat nog een stapje verder en is zelfs vegan.

Aan de slag

1

Week de kidneybonen 8-12 uur in 3 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 1 uur op laag vuur koken.

2

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de picadillo 5 min. Giet de kidneybonen af. Voeg samen met de tomaten toe aan de ui en verwarm 5 min. Breng eventueel op smaak met zout.

3

Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Rasp de kaas. Serveer de chili met de avocadoblokjes, geraspte kaas en plantaardige zuivel.