Smo­key gar­na­len met avo­ca­do

Deze versie krijgt door de chipotle in adobosaus een lekker pittige en rokerige smaak. Een feestganger die met z’n pittige karakter de toon zet.

(17) waardeer
hollands voorgerecht Deze versie krijgt door de chipotle in adobosaus een lekker pittige en rokerige smaak. Een feestganger die met z’n pittige karakter de toon zet. 4 personen
4 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • kookringen (Ø 7 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de garnalen ontdooien.
  2. Pel de garnalen, snijd de rug in met een scherp mesje en verwijder met de punt van het mesje het zwarte darmkanaal. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn. Meng de garnalen in een kom met 1 el limoensap, de helft van de koriander, de helft van de chipotlesaus, ¾ van de olie en eventueel zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  3. Meng de rest van de chipotlesaus met de mayonaise, het limoenrasp, de rest van het limoensap en de rest van de koriander.
  4. Snipper de rode ui heel fijn. Halveer de komkommers in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van een ½ cm. Meng met de rode ui, komkommer en chipotlemayonaise. Breng eventueel op smaak met zout
  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 3-4 min. gaar.
  6. Zet de kookring op een bord waarop je het gerecht wilt serveren en verdeel er ¼ van het avocadomengsel over. Verwijder de ring voorzichtig. Herhaal dit op de rest van de borden. Verdeel de garnalen erover. Garneer met de tuinkers.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 4 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Smokey garnalen met avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smo­key gar­na­len met avo­ca­do

1
1
  • 450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen

Laat de garnalen ontdooien.

2
2

Pel de garnalen, snijd de rug in met een scherp mesje en verwijder met de punt van het mesje het zwarte darmkanaal.

3
3
  • 1 limoen
  • 15 g verse koriander

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn.

4
4
  • ½ el diced chipotle pepper
  • 3 el extra vierge olijfolie

Meng de garnalen in een kom met 1 el limoensap, de helft van de koriander, de chipotlesaus, de olie en eventueel zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

5
5
  • ½ el diced chipotle pepper
  • 4 el mayonaise

Meng de rest van de chipotlesaus met de mayonaise, het limoenrasp, de rest van het limoensap en de rest van de koriander.

6
6
  • 1 rode ui

Snipper de rode ui heel fijn.

7
7
  • 3 snoepkomkommers

Halveer de komkommers in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm.

8
8
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van een ½ cm.

9
9

Meng met de rode ui, komkommer en chipotlemayonaise. Breng eventueel op smaak met zout

10
10
  • 1 el extra vierge olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 3-4 min. gaar.

11
11

Zet de kookring op een bord waarop je het gerecht wilt serveren en verdeel er ¼ van het avocadomengsel over. Verwijder de ring voorzichtig.

12
12
  • 1 bakje tuinkers

Herhaal dit op de rest van de borden. Verdeel de garnalen erover. Garneer met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.