Smokey garnalen met avocado
Deze versie krijgt door de chipotle in adobosaus een lekker pittige en rokerige smaak. Een feestganger die met z’n pittige karakter de toon zet.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen
- 1 limoen
- 15 g verse koriander
- 1 el diced chipotle pepper
- 4 el extra vierge olijfolie
- 4 el mayonaise
- 1 rode ui
- 3 snoepkomkommers
- 2 eetrijpe avocado's
- 1 bakje tuinkers
Keukenspullen
- kookringen (Ø 7 cm)
Advertentie
Bereiden
- Laat de garnalen ontdooien.
- Pel de garnalen, snijd de rug in met een scherp mesje en verwijder met de punt van het mesje het zwarte darmkanaal. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn. Meng de garnalen in een kom met 1 el limoensap (per 4 personen), de helft van de koriander, de helft van de chipotlesaus, ¾ van de olie en eventueel zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Meng de rest van de chipotlesaus met de mayonaise, het limoenrasp, de rest van het limoensap en de rest van de koriander.
- Snipper de rode ui heel fijn. Halveer de komkommers in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van een ½ cm. Meng met de rode ui, komkommer en chipotlemayonaise. Breng eventueel op smaak met zout
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 3-4 min. gaar.
- Zet de kookring op een bord waarop je het gerecht wilt serveren en verdeel er ¼ van het avocadomengsel over. Verwijder de ring voorzichtig. Herhaal dit op de rest van de borden. Verdeel de garnalen erover. Garneer met de tuinkers.
achtergrondinfo:
Tuinkers is een kiemgroente. Zwangere vrouwen, jonge kinderen onder 6 jaar, ouderen en mensen met een verminderde weerstand wordt afgeraden om kiemgroenten rauw te eten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 22 g
-
koolhydraten 4 g
waarvan suikers 3 g -
vet 45 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 240 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Smokey garnalen met avocado
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Smokey garnalen met avocado
- 450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen
Laat de garnalen ontdooien.
Pel de garnalen, snijd de rug in met een scherp mesje en verwijder met de punt van het mesje het zwarte darmkanaal.
- 1 limoen
- 15 g verse koriander
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn.
- ½ el diced chipotle pepper
- 3 el extra vierge olijfolie
Meng de garnalen in een kom met 1 el limoensap, de helft van de koriander, de chipotlesaus, de olie en eventueel zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- ½ el diced chipotle pepper
- 4 el mayonaise
Meng de rest van de chipotlesaus met de mayonaise, het limoenrasp, de rest van het limoensap en de rest van de koriander.
- 1 rode ui
Snipper de rode ui heel fijn.
- 3 snoepkomkommers
Halveer de komkommers in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm.
- 2 eetrijpe avocado's
Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van een ½ cm.
Meng met de rode ui, komkommer en chipotlemayonaise. Breng eventueel op smaak met zout
- 1 el extra vierge olijfolie
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 3-4 min. gaar.
Zet de kookring op een bord waarop je het gerecht wilt serveren en verdeel er ¼ van het avocadomengsel over. Verwijder de ring voorzichtig.
- 1 bakje tuinkers
Herhaal dit op de rest van de borden. Verdeel de garnalen erover. Garneer met de tuinkers.
achtergrondinfo:
Tuinkers is een kiemgroente. Zwangere vrouwen, jonge kinderen onder 6 jaar, ouderen en mensen met een verminderde weerstand wordt afgeraden om kiemgroenten rauw te eten.