bewaar
Winterse soep met boerenkool & emmentaler
Winterse soep met boerenkool & emmentaler
bewaar

Winterse soep met boerenkool & emmentaler

De Franse klassieker met een twist: boerenkool en cannelinibonen! Dan hoef je écht geen toetje meer.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
30 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

rode ui

2 tenen

knoflook

50 g

ongezouten roomboter

4 takjes

verse tijm

400 g

cannellinibonen in blik

2

bospaddenstoelentabletten

1¼ liter

heet water

75 g

Zwitserse Emmentaler AOP 45+

175 g

stokbrood kruidenboter

150 g

gesneden boerenkool

Dit heb je nodig

  • rasp

  • bakpapier

De Franse klassieker met een twist: boerenkool en cannelinibonen! Dan hoef je écht geen toetje meer.

Aan de slag

1

Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak de ui, knoflook en de takjes tijm 20 min. op laag vuur. Roer af en toe.

2

Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg samen met de bouillontabletten en het water toe aan de soeppan en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken.

3

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Rasp de Zwitserse Emmentaler AOP en snijd de voorgesneden plakjes stokbrood los. Verdeel het brood over een met bakpapier bekleed rooster en bestrooi met ⅔ van de kaas. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

4

Verwijder de takjes tijm uit de soep, roer de boerenkool erdoor en verwarm 3 min. mee. Breng de soep op smaak met peper.

5

Verdeel de soep over kommen en leg in elke kom 1 plakje gegratineerd stokbrood. Bestrooi de soep met de rest van de kaas en garneer met de rest van de tijm. Serveer de rest van het stokbrood erbij.