Win­ter­se soep met boe­ren­kool & em­men­ta­ler

De Franse klassieker met een twist: boerenkool en cannelinibonen! Dan hoef je écht geen toetje meer.

(2) waardeer
frans hoofdgerecht De Franse klassieker met een twist: boerenkool en cannelinibonen! Dan hoef je écht geen toetje meer. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak de ui, knoflook en de takjes tijm 20 min. op laag vuur. Roer af en toe.
  2. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg samen met de bouillontabletten en het water toe aan de soeppan en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Rasp de Zwitserse Emmentaler AOP en snijd de voorgesneden plakjes stokbrood los. Verdeel het brood over een met bakpapier bekleed rooster en bestrooi met ⅔ van de kaas. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
  4. Verwijder de takjes tijm uit de soep, roer de boerenkool erdoor en verwarm 3 min. mee. Breng de soep op smaak met peper.
  5. Verdeel de soep over kommen en leg in elke kom 1 plakje gegratineerd stokbrood. Bestrooi de soep met de rest van de kaas en garneer met de rest van de tijm. Serveer de rest van het stokbrood erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 44 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 49-50

Winterse soep met boerenkool & emmentaler

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­se soep met boe­ren­kool & em­men­ta­ler

1
1
  • 1 kg rode ui
  • 2 tenen knoflook

Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn.

2
2
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 3 takjes verse tijm

Verhit de boter in een soeppan en bak de ui, knoflook en de takjes tijm 20 min. op laag vuur. Roer af en toe.

3
3
  • 400 g cannellinibonen in blik

Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

4
4
  • 2 bospaddenstoelentabletten
  • 1¼ liter heet water

Voeg samen met de bouillontabletten en het water toe aan de soeppan en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken.

5
5

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

6
6
  • 75 g Zwitserse Emmentaler AOP 45+
  • 175 g stokbroden kruidenboter

Rasp de Zwitserse Emmentaler AOP en snijd de voorgesneden plakjes stokbrood los.

7
7

Verdeel het brood over een met bakpapier bekleed rooster en bestrooi met ⅔ van de kaas. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

8
8
  • 150 g gesneden boerenkool

Verwijder de takjes tijm uit de soep, roer de boerenkool erdoor en verwarm 3 min. mee. Breng de soep op smaak met peper.

9
9

Verdeel de soep over kommen en leg in elke kom 1 plakje gegratineerd stokbrood.

10
10
  • 1 takje verse tijm

Bestrooi de soep met de rest van de kaas en garneer met de rest van de tijm. Serveer de rest van het stokbrood erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.