
Vegan kapsalon
De kapsalon is niet alleen voor carnivoren. Kijk maar naar deze vegan versie!
Ingrediënten
4 personen
700 g
verse Franse friet
12½ g
verse bieslook
4 el
vegan mayonaise
½ el
water
1 teen
knoflook
2 el
milde olijfolie
350 g
koelverse vegan shoarma
100 g
AH Plantaardige rasp naturel
1
rode ui
5
tastytom-trostomaten
3
snoepkomkommers
100 g
gesneden ijsbergsla
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de mayonaise en het water in een kommetje. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de shoarma in 4 min. goudbruin. Verdeel de shoarma over de friet. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en de komkommers in plakjes. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer, tomatenblokjes en rode ui erover. Besprenkel met de zelfgemaakte knoflooksaus.
combinatietipMag het wat pittiger? Voeg dan een beetje sriracha toe aan de sla.