Pasta­scho­tel met kip, ge­gril­de pa­pri­ka & moz­za­rel­la

Pasta gemaakt van kikkererwten! Dat betekent meer eiwit en meer vezels en net zo veel smaak!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(6) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pasta gemaakt van kikkererwten! Dat betekent meer eiwit en meer vezels en net zo veel smaak! 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta in 8 min. beetgaar.
  2. Verwijder de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witlof in repen. Laat de paprikareepjes uitlekken. Snijd de mozzarella in blokjes.
  3. Giet de pasta af en voeg samen met de kipblokjes, oregano, witlof, paprika, mozzarellablokjes en pastasaus toe aan de kip. Roer door en breng op smaak met peper. Verdeel over de ovenschaal en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  4. Snijd de peterselie fijn. Neem de schotel uit de oven en bestrooi met de peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 49 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 45 2019

Pastaschotel met kip, gegrilde paprika & mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pasta­scho­tel met kip, ge­gril­de pa­pri­ka & moz­za­rel­la

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g kikkererwtenpasta sedanini

Kook de pasta in 8 min. beetgaar.

3
3
  • 4 stronken witlof

Verwijder de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witlof in repen.

4
4
  • 310 g rood-gele paprikareepjes in pot
  • 125 g mozzarella

Laat de paprikareepjes uitlekken. Snijd de mozzarella in blokjes.

5
5
  • 350 g kipblokjes
  • 1½ g gedroogde oregano
  • 690 g passata basilico

Giet de pasta af en voeg samen met de kipblokjes, oregano, witlof, paprika, mozzarellablokjes en pastasaus toe aan de kip. Roer door en breng op smaak met peper.

6
6

Verdeel over de ovenschaal en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

7
7
  • 15 g verse krulpeterselie

Snijd de peterselie fijn. Neem de schotel uit de oven en bestrooi met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.