bewaar
Pastaschotel met kip, gegrilde paprika & mozzarella
Pastaschotel met kip, gegrilde paprika & mozzarella
bewaar

Pastaschotel met kip, gegrilde paprika & mozzarella

Pasta gemaakt van kikkererwten! Dat betekent meer eiwit en meer vezels en net zo veel smaak!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

kikkererwtenpasta sedanini

4 stronken

witlof

310 g

rood-gele paprikareepjes in pot

125 g

mozzarella

350 g

kipblokjes

1½ g

gedroogde oregano

690 g

passata basilico

15 g

verse krulpeterselie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Pasta gemaakt van kikkererwten! Dat betekent meer eiwit en meer vezels en net zo veel smaak!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta in 8 min. beetgaar.

2

Verwijder de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witlof in repen. Laat de paprikareepjes uitlekken. Snijd de mozzarella in blokjes.

3

Giet de pasta af en voeg samen met de kipblokjes, oregano, witlof, paprika, mozzarellablokjes en pastasaus toe aan de kip. Roer door en breng op smaak met peper. Verdeel over de ovenschaal en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

4

Snijd de peterselie fijn. Neem de schotel uit de oven en bestrooi met de peterselie.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.