La­sag­ne met kas­tan­je­cham­pig­nons, ca­vo­lo ne­ro & ta­leg­gio

Tijd voor comfort food met deze heerlijke lasagne! Extra romig door zelfgemaakte bechamelsaus en taleggio.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Tijd voor comfort food met deze heerlijke lasagne! Extra romig door zelfgemaakte bechamelsaus en taleggio. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • garde
  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm, maar houd wat takjes over voor de garnering.
  2. Verhit de olie in de hapjespan en bak de champignons en roerbakgroente 5 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de knoflook en de tijmblaadjes toe en bak nog 1 min mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Breng aan de kook en laat de bechamel op laag vuur al roerend 1 min. koken. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje bechamel. Leg daarop ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van het groentemengsel en ⅓ van de rest van de bechamel. Herhaal nog 2 keer. Snijd de taleggio in plakjes en verdeel samen met de achtergehouden takjes tijm over de lasagne. Bak in ca. 35 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 45 2019

Lasagne met kastanjechampignons, cavolo nero & taleggio

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met kas­tan­je­cham­pig­nons, ca­vo­lo ne­ro & ta­leg­gio

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 500 g AH Biologisch kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook

Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 7½ g verse tijm

Ris de blaadjes van de takjes tijm, maar houd wat takjes over voor de garnering.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero

Verhit de olie in de hapjespan en bak de champignons en roerbakgroente 5 min. op hoog vuur.

5
5

Zet het vuur lager, voeg de knoflook en de tijmblaadjes toe en bak nog 1 min mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 60 g tarwebloem

Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde.

7
7
  • 500 ml Arla biologische halfvolle melk

Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Breng aan de kook en laat de bechamel op laag vuur al roerend 1 min. koken.

8
8
  • 3 g gemalen nootmuskaat

Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje bechamel.

10
10
  • 250 g verse lasagne all’uovo

Leg daarop ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van het groentemengsel en ⅓ van de rest van de bechamel. Herhaal nog 2 keer.

11
11
  • 180 g taleggio

Snijd de taleggio in plakjes en verdeel samen met de achtergehouden takjes tijm over de lasagne.

12
12

Bak in ca. 35 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.