Pom­poen­qui­che met bloem­kool, fe­ta & blad­sla

Laat de oven zijn werk doen! Deze quiche boordevol groenten en feta staat in no time in de oven.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 750 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(1) waardeer
frans hoofdgerecht Laat de oven zijn werk doen! Deze quiche boordevol groenten en feta staat in no time in de oven. 4 personen
1 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ⅓ van de olie in de hapjespan en bak de wokgroente met de kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Klop in een grote kom de eieren los. Verkruimel de feta en voeg samen met de kookzuivel en wokgroente toe aan de losgeklopte eieren en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche in ca. 45 min. gaar in de oven. Dek eventueel af na 30 min. als de quiche te donker wordt.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Maak een dressing met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Neem de quiche uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster. Schep ondertussen de sla om met de vinaigrette en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer de salade bij de quiche.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren helemaal bereiden; bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm, losjes afgedekt met aluminiumfolie, ca. 20 min. in de oven op 160 °C.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 40 2019

Pompoenquiche met bloemkool, feta & bladsla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­qui­che met bloem­kool, fe­ta & blad­sla

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 el arachide olie
  • 800 g Indiase wokgroenten
  • 7 g kerriepoeder

Verhit de olie in de hapjespan en bak de wokgroente met de kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 4 middelgrote eieren

Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Klop in een grote kom de eieren los.

4
4
  • 150 g AH Biologische feta 50+
  • 250 ml kookzuivel

Verkruimel de feta en voeg samen met de kookzuivel en wokgroente toe aan de losgeklopte eieren en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche in ca. 45 min. gaar in de oven. Dek eventueel af na 30 min. als de quiche te donker wordt.

6
6
  • 50 g pompoenpitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.

7
7
  • 1 tl azijn
  • 2 el arachide olie

Maak een dressing met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Neem de quiche uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

9
9
  • 100 g jonge bladsla met veldsla

Schep ondertussen de sla om met de vinaigrette en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer de salade bij de quiche.

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren helemaal bereiden; bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm, losjes afgedekt met aluminiumfolie, ca. 20 min. in de oven op 160 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.