Pan­za­nel­la met to­maat, ro­de ui & gei­ten­kaas

Een verrassende maaltijdsalade Italian style. Gemakkelijk te maken en zo klaar.

(8) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een verrassende maaltijdsalade Italian style. Gemakkelijk te maken en zo klaar. 2 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de rode uien in parten en de knoflook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten. Meng de olie met de knoflook en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Scheur de halve ciabatta in grove stukken en schep samen met de ui om met de knoflookolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10-12 min. in het midden van de oven tot het brood krokant en de ui zacht is.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in dunne parten en de bieslook fijn. Neem het brood met de ui uit de oven en schep om met de tomaten, saladeverrijker en veldsla. Verdeel de salade over een grote schaal en verkruimel de geitenkaas erover. Garneer met de bieslook en serveer de citroenpartjes erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 27-28

Panzanella met tomaat, rode ui & geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­za­nel­la met to­maat, ro­de ui & gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen

Snijd de rode uien in parten en de knoflook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten.

3
3
  • 3 el milde olijfolie

Meng de olie met de knoflook en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • ½ ciabatta

Scheur de halve ciabatta in grove stukken en schep samen met de ui om met de knoflookolie.

5
5

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10-12 min. in het midden van de oven tot het brood krokant en de ui zacht is.

6
6
  • 4 trostomaten
  • 10 g verse bieslook

Snijd ondertussen de tomaten in dunne parten en de bieslook fijn.

7
7
  • 200 g HAK Italiaanse saladeverrijker
  • 85 g veldsla

Neem het brood met de ui uit de oven en schep om met de tomaten, saladeverrijker en veldsla.

8
8
  • 125 g verse geitenkaas naturel

Verdeel de salade over een grote schaal en verkruimel de geitenkaas erover. Garneer met de bieslook en serveer de citroenpartjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.