bewaar
Panzanella met tomaat, rode ui & geitenkaas
Panzanella met tomaat, rode ui & geitenkaas
bewaar

Panzanella met tomaat, rode ui & geitenkaas

Een verrassende maaltijdsalade Italian style. Gemakkelijk te maken en zo klaar.

20 min. bereiden
12 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

rode uien

1 teen

knoflook

1

citroen

3 el

milde olijfolie

½

ciabatta

4

trostomaten

10 g

verse bieslook

200 g

HAK Italiaanse saladeverrijker

85 g

veldsla

125 g

verse geitenkaas naturel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een verrassende maaltijdsalade Italian style. Gemakkelijk te maken en zo klaar.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de rode uien in parten en de knoflook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten. Meng de olie met de knoflook en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Scheur de halve ciabatta in grove stukken en schep samen met de ui om met de knoflookolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10-12 min. in het midden van de oven tot het brood krokant en de ui zacht is.

3

Snijd ondertussen de tomaten in dunne parten en de bieslook fijn. Neem het brood met de ui uit de oven en schep om met de tomaten, saladeverrijker en veldsla. Verdeel de salade over een grote schaal en verkruimel de geitenkaas erover. Garneer met de bieslook en serveer de citroenpartjes erbij.