Tan­tan­men ra­men

Deze tantanmen is een versie van Japanse noedelsoep van kippenbouillon getopt met pittig gehakt.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
(4) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Deze tantanmen is een versie van Japanse noedelsoep van kippenbouillon getopt met pittig gehakt. 6 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui en 5 tenen knoflook (per 6 personen) grof. Schil de gember en snijd in plakjes. Verhit een grote soeppan zonder olie of boter een bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, gesneden knoflook en gember toe en bak 2 min.
  2. Voeg de kippenvleugels en het water toe en breng aan de kook. Schep het schuim eraf als het water kookt. Zet het vuur zo laag mogelijk zodat de bouillon net tegen de kook aan zit. Voeg de gedroogde paddenstoelen en norivellen toe en laat zonder deksel 3½ uur trekken.
  3. Zeef de bouillon. Er is nu ongeveer 1½ liter over. De bouillon wordt heet geserveerd.
  4. Maak ondertussen de toppings. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 3 min. rul . Voeg de fijngesneden knoflook, de helft van de mirin, chilivlokken en sojasaus toe en roerbak nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de sesamolie.
  5. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en meng met de rest van de mirin en het sesamzaad. Snijd de bosui zo fijn mogelijk. Verdeel de noedels over 6 wijde kommen. Schenk daar de hete bouillon over. Leg in delen wat gehakt, radijs en bosui erbij. Bestrooi met wat zeewiersnippers en serveer.

variatietip:

In plaats van zeewiersnippers kun je ook in stukjes geknipte norivellen of norisnack gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
februari-maart 2019

Tantanmen ramen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tan­tan­men ra­men

1
1
  • 2 grote uien
  • 5 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember

Snijd de ui en knoflook grof. Schil de gember en snijd in plakjes.

2
2
  • 100 g AH Biologisch gerookte spekreepjes

Verhit een grote soeppan zonder olie of boter een bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur.

3
3

Voeg de ui, gesneden knoflook en gember toe en bak 2 min.

4
4
  • 1 kg kippenvleugels
  • 2½ liter water

Voeg de kippenvleugels en het water toe en breng aan de kook. Schep het schuim eraf als het water kookt.

5
5

Zet het vuur zo laag mogelijk zodat de bouillon net tegen de kook aan zit.

6
6
  • 1 el Euroma gedroogde paddenstoelen
  • 3 norivellen

Voeg de gedroogde paddenstoelen en norivellen toe en laat zonder deksel 3½ uur trekken.

7
7

Zeef de bouillon. Er is nu ongeveer 1½ liter over. De bouillon wordt heet geserveerd.

8
8
  • 270 g Hakubaku ramen noedels

Maak ondertussen de toppings. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g half-om-halfgehakt

Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 3 min. rul .

10
10
  • 1½ el mirin
  • 1 tl chilivlokken
  • 3 el sojasaus
  • 1½ el geroosterde sesamolie

Voeg de fijngesneden knoflook, de mirin, chilivlokken en sojasaus toe en roerbak nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de sesamolie.

11
11
  • 200 g radijsjes
  • 1½ el mirin
  • 1 zwart sesamzaad
  • 2 bosuitjes

Snijd de radijsjes in dunne plakjes en meng met de rest van de mirin en het sesamzaad. Snijd de bosui zo fijn mogelijk.

12
12

Verdeel de noedels over 6 wijde kommen. Schenk daar de hete bouillon over.

13
13
  • 1 el aonori zeewiersnippers

Leg in delen wat gehakt, radijs en bosui erbij. Bestrooi met wat zeewiersnippers en serveer.

variatietip:

In plaats van zeewiersnippers kun je ook in stukjes geknipte norivellen of norisnack gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.