bewaar
Tantanmen ramen
Tantanmen ramen
bewaar

Tantanmen ramen

Deze tantanmen is een versie van Japanse noedelsoep van kippenbouillon getopt met pittig gehakt.

35 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
16waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

grote uien

7 tenen

knoflook

5 cm

verse gember

100 g

AH Biologisch gerookte spekreepjes

1 kg

kippenvleugels

2½ liter

water

1 el

Euroma gedroogde paddenstoelen

3

norivellen

270 g

Hakubaku ramen noedels

500 g

half-om-halfgehakt

3 el

mirin

1 tl

chilivlokken

3 el

sojasaus

1½ el

geroosterde sesamolie

200 g

radijs

1

zwart sesamzaad

2

bosuitjes

1 el

aonori zeewiersnippers

Deze tantanmen is een versie van Japanse noedelsoep van kippenbouillon getopt met pittig gehakt.

Aan de slag

1

Snijd de ui en 5 tenen knoflook (per 6 personen) grof. Schil de gember en snijd in plakjes. Verhit een grote soeppan zonder olie of boter een bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, gesneden knoflook en gember toe en bak 2 min.

2

Voeg de kippenvleugels en het water toe en breng aan de kook. Schep het schuim eraf als het water kookt. Zet het vuur zo laag mogelijk zodat de bouillon net tegen de kook aan zit. Voeg de gedroogde paddenstoelen en norivellen toe en laat zonder deksel 3½ uur trekken. 


3

Zeef de bouillon. Er is nu ongeveer 1½ liter over. De bouillon wordt heet geserveerd.

4

Maak ondertussen de toppings. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 3 min. rul
. Voeg de fijngesneden knoflook, de helft van de mirin, chilivlokken en sojasaus toe en roerbak nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de sesamolie.

5

Snijd de radijsjes in dunne plakjes en meng met de rest van de mirin en het sesamzaad. Snijd de bosui zo fijn mogelijk. Verdeel de noedels over 6 wijde kommen. Schenk daar de hete bouillon over. Leg in delen wat gehakt, radijs en bosui erbij. Bestrooi met wat zeewiersnippers en serveer.

variatietipIn plaats van zeewiersnippers kun je ook in stukjes geknipte norivellen of norisnack gebruiken.