Broccoli met garnalen & amandelpesto
Vanavond iets uit de Italiaanse keuken. Lekker met gekruide focaccia erbij.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 225 g diepvries reuzengarnalen
- 1 focaccia met rozemarijn & zeezout
- ½ citroen
- 10 g verse platte peterselie
- 30 g amandelschaafsel
- 3 el Bertolli olijfolie classico
- 1 el kraanwater
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 400 g broccoliroosjes (koelvers)
Keukenspullen
- staafmixer met bakje
Advertentie
Bereiden
- Ontdooi de reuzengarnalen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de focaccia volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rasp de gele schil van de citroen en pers een helft uit (per 4 personen). Snijd de platte peterselie grof. Maal het citroenrasp, een ½ el citroensap (per 4 personen), de peterselie, het amandelschaafsel, 2/3 van de olijfolie en het water in het bakje van een staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat extra water toe als de pesto nog te droog is.
- Pel de ontdooide garnalen. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de garnalen met de knoflook en rode peper ca. 2 min.
- Kook ondertussen de broccoliroosjes 4 min. in een laagje water met eventueel zout. Giet af en verdeel over een schaal. Verdeel de garnalen en amandelpesto erover. Serveer het brood erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 825 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 83 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.000 mg
- vezels 10 g
Pittigheid
Ook te zien in
Broccoli met garnalen & amandelpesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broccoli met garnalen & amandelpesto
- 225 g diepvries reuzengarnalen
Ontdooi de reuzengarnalen.
- 1 focaccia met rozemarijn & zeezout
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de focaccia volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- ½ citroen
Rasp de gele schil van de citroen en pers een helft uit (per 4 personen).
- 10 g verse platte peterselie
Snijd de platte peterselie grof.
- 30 g amandelschaafsel
- 2 el Bertolli olijfolie classico
- 1 el kraanwater
Maal het citroenrasp, een ½ el citroensap (per 4 personen), de peterselie, het amandelschaafsel, 2/3 van de olijfolie en het water in het bakje van een staafmixer tot een pesto.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat extra water toe als de pesto nog te droog is.
- 2 tenen knoflook
Pel de ontdooide garnalen. Snijd de knoflook fijn.
- 1 rode peper
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
- 1 el Bertolli olijfolie classico
Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de garnalen met de knoflook en rode peper ca. 2 min.
- 400 g broccoliroosjes
Kook ondertussen de broccoliroosjes 4 min. in een laagje water met eventueel zout.
Giet af en verdeel over een schaal. Verdeel de garnalen en amandelpesto erover. Serveer het brood erbij.