Snel wok­ge­recht met pak­soi en var­kens­vlees

Dit snelle wokgerecht zet je binnen 15 min. op tafel!

(1) waardeer
chinees hoofdgerecht Dit snelle wokgerecht zet je binnen 15 min. op tafel! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paksoi in repen van 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Halveer de filetlapjes in de lengte en snijd in de breedte in dunne plakjes.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de paksoi, knoflook en aspergebroccoli en sugarsnaps 7 min. op hoog vuur. Neem uit de pan. Voeg de filetlapjes en char siu toe en bak 3 min. in dezelfde pan. Meng met de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schil ondertussen de winterpeen en schaaf met een dunschiller in de lengte in linten. Verwarm de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verdeel de rijst, het groente-vleesmengsel en de peenlinten over 4 diepe borden.

serveertip:

Lekker met koriander

video

Een­per­soons wok­ge­recht met pak­soi en var­kens­vlees

leuk-snel - 00:36 min.

Advertentie

Snel wokgerecht met paksoi en varkensvlees

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel wok­ge­recht met pak­soi en var­kens­vlees

1
1
  • 1 Shanghai paksoi
  • 1 teen knoflook
  • 5 filetlapjes à la minute

Snijd de paksoi in repen van 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Halveer de filetlapjes in de lengte en snijd in de breedte in dunne plakjes.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 200 g aspergebroccoli
  • 200 g sugarsnaps

Verhit de olie in een wok en roerbak de paksoi, knoflook en aspergebroccoli en sugarsnaps 7 min. op hoog vuur. Neem uit de pan.

3
3
  • 3 el Lee Kum Lee char siu saus

Voeg de filetlapjes en char siu toe en bak 3 min. in dezelfde pan. Meng met de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 300 g winterpeen

Schil ondertussen de winterpeen en schaaf met een dunschiller in de lengte in linten.

5
5
  • 600 g 1 minuut basmatirijst

Verwarm ondertussen de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6

Verdeel de rijst, het groente-vleesmengsel en de peenlinten over 4 diepe borden.

serveertip:

Lekker met koriander

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.