Bur­ri­to­bowl (of wrap) met ge­gril­de kip

Door de wrap weg te laten, krijg je een rijstsalade met toch die typische burritosmaak.

(5) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Door de wrap weg te laten, krijg je een rijstsalade met toch die typische burritosmaak. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 2 min. Voeg de pastasaus, chipotle en bouillontablet toe en laat op laag vuur 5 min. sudderen.
  2. Voeg de rijst toe, schep om en schenk er zo veel water bij tot de rijst 1 cm onderstaat. Breng aan de kook en laat de rijst met de deksel op de pan op laag vuur 25 min. zachtjes garen. Schep elke 10 min. om en schraap daarbij de rijst van de bodem. Bestrijk ondertussen de kip met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout.
  3. Verhit de grillpan en gril de kip in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de chilibonen in een steelpan 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in de lengte in plakjes.
  4. Verdeel de ingrediënten in losse elementen over de kommen. Begin met rijst en schep achtereenvolgens de chilibonen, de tomaten en de ijsbergsla erbij. Leg de plakjes avocado er in een waaier op. Snijd de kip in stukjes en verdeel over de kommen. Schep op elke burritobowl 1 el crème fraîche en 2 el salsa en serveer.

serveertip:

Toch liever wraps? Verdeel alle ingrediënten over 8 tortillawraps. Rol op en eet uit de hand.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Burritobowl (of wrap) met gegrilde kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bur­ri­to­bowl (of wrap) met ge­gril­de kip

1
1
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui

Snipper de ui. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 2 min.

2
2
  • 390 g basis pastasaus kappertjes-oregano
  • 1 el chipotlepeper in adobosaus in pot
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg de pastasaus, chipotle en bouillontablet toe en laat op laag vuur 5 min. sudderen.

3
3
  • 300 g witte rijst

Voeg de rijst toe, schep om en schenk er zo veel water bij tot de rijst 1 cm onderstaat.

4
4

Breng aan de kook en laat de rijst met de deksel op de pan op laag vuur 25 min. zachtjes garen.

5
5
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 g scharrelkiphaasjes

Schep elke 10 min. om en schraap daarbij de rijst van de bodem. Bestrijk ondertussen de kip met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout.

6
6
  • 400 g chilibonen

Verhit de grillpan en gril de kip in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de chilibonen in een steelpan 5 min. op laag vuur.

7
7
  • 4 tomaten

Snijd ondertussen de tomaten in stukjes.

8
8
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in de lengte in plakjes.

9
9
  • 100 g gesneden ijsbergsla

Verdeel de ingrediënten in losse elementen over de kommen. Begin met rijst en schep achtereenvolgens de chilibonen, de tomaten en de ijsbergsla erbij.

10
10

Leg de plakjes avocado er in een waaier op. Snijd de kip in stukjes en verdeel over de kommen.

11
11
  • 125 ml crème fraîche
  • 8 el salsa hot

Schep op elke burritobowl 1 el crème fraîche en 2 el salsa en serveer.

serveertip:

Toch liever wraps? Verdeel alle ingrediënten over 8 tortillawraps. Rol op en eet uit de hand.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.