bewaar
Burritobowl (of wrap) met gegrilde kip
Burritobowl (of wrap) met gegrilde kip
bewaar

Burritobowl (of wrap) met gegrilde kip

Door de wrap weg te laten, krijg je een rijstsalade met toch die typische burritosmaak.

40 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

zonnebloemolie

1

ui

390 g

basis pastasaus kappertjes-oregano

1 el

chipotlepeper in adobosaus in pot

1

kippenbouillontablet

300 g

witte rijst

300 g

scharrelkiphaasje

400 g

chilibonen

4

tomaten

1

eetrijpe avocado

100 g

gesneden ijsbergsla

125 ml

crème fraîche

8 el

salsa hot

Dit heb je nodig

  • grillpan

Door de wrap weg te laten, krijg je een rijstsalade met toch die typische burritosmaak.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 2 min. Voeg de pastasaus, chipotle en bouillontablet toe en laat op laag vuur 5 min. sudderen.

2

Voeg de rijst toe, schep om en schenk er zo veel water bij tot de rijst 1 cm onderstaat. Breng aan de kook en laat de rijst met de deksel op de pan op laag vuur 25 min. zachtjes garen. Schep elke 10 min. om en schraap daarbij de rijst van de bodem. Bestrijk ondertussen de kip met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout.

3

Verhit de grillpan en gril de kip in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de chilibonen in een steelpan 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in de lengte in plakjes.

4

Verdeel de ingrediënten in losse elementen over de kommen. Begin met rijst en schep achtereenvolgens de chilibonen, de tomaten en de ijsbergsla erbij. Leg de plakjes avocado er in een waaier op. Snijd de kip in stukjes en verdeel over de kommen. Schep op elke burritobowl 1 el crème fraîche en 2 el salsa en serveer.

tip

serveertipToch liever wraps? Verdeel alle ingrediënten over 8 tortillawraps. Rol op en eet uit de hand.

Burritobowl (of wrap) met gegrilde kip

Instructievideo - 00:43 min.