Aard­ap­pe­len uit de oven met bief­stuk en to­ma­ten

Een verrassing voor jouw valentijn.

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een verrassing voor jouw valentijn. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Neem de biefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte ongeschild in parten. Snijd - op de oregano na - alle Italiaanse kruiden fijn. Meng de gesneden kruiden met 2 el olie door de aardappelpartjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi eventueel met zout en rooster 25 min. in het midden van de oven.
  3. Verhit ondertussen 1 el olie in de koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak in 3 min. per kant op hoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten onder aluminiumfolie.
  4. Schaaf of snijd ondertussen de courgettes in lange linten. Snijd de blaadjes van de achtergehouden oregano fijn en meng ze met 1 el olie en de azijn.
  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgettelinten 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  6. Snijd ondertussen voor de tomatenhartjes het kontje van de tomaatjes schuin af. Neem steeds 2 gesneden tomaatjes en leg ze zo tegen elkaar aan, dat je een hartjesvorm krijgt.
  7. Verdeel de courgettelinten over een platte schaal, leg de tomatenhartjes erop en besprenkel met de oreganodressing. Serveer met de geroosterde aardappeltjes en de biefstuk.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 7 2018

Aardappelen uit de oven met biefstuk en tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pe­len uit de oven met bief­stuk en to­ma­ten

1
1
  • 4 runderbiefstukken

Neem de biefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 1 kg roodschillige aardappelen
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix

Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte ongeschild in parten. Snijd - op de oregano na - alle Italiaanse kruiden fijn.

3
3
  • 2 el (olijf)olie

Meng de gesneden kruiden met de olie door de aardappelpartjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Bestrooi eventueel met zout en rooster 25 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 1 el (olijf)olie

Verhit ondertussen de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag.

6
6

Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak in 3 min. per kant op hoog vuur goudbruin.

7
7

Neem uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten onder aluminiumfolie.

8
8
  • 2 courgette
  • 1 el (olijf)olie
  • ½ el rodewijnazijn

Schaaf of snijd ondertussen de courgettes in lange linten. Snijd de blaadjes van de achtergehouden oregano fijn en meng ze met de olie en de azijn.

9
9
  • 2 el (olijf)olie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgettelinten 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

10
10
  • 200 g snoeptomaatjes

Snijd ondertussen voor de tomatenhartjes het kontje van de tomaatjes schuin af.

11
11

Neem steeds 2 gesneden tomaatjes en leg ze zo tegen elkaar aan, dat je een hartjesvorm krijgt.

12
12

Verdeel de courgettelinten over een platte schaal, leg de tomatenhartjes erop en besprenkel met de oreganodressing.

13
13

Serveer met de geroosterde aardappeltjes en de biefstuk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.