Hum­mus

Een kwartiertje tijd. Meer heb je niet nodig voor de lekkerste, zelfgemaakte hummus.

(719) waardeer
bijgerecht Een kwartiertje tijd. Meer heb je niet nodig voor de lekkerste, zelfgemaakte hummus. 4 personen
3 719

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe ze samen met de tahin en de knoflook in de kom van de keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel. Voeg het citroensap en zout toe. Voeg de olie in een dun straaltje toe terwijl de machine draait. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout.

variatietip:

Variant 1: groene-sojabonenhummus met munt. Vervang 400 g kikkererwten (uitlekgewicht 265 g) door 150 g sojabonen (bakje 175 g, koelvers) en voeg de blaadjes van een ½ bakje munt (à 15 g) toe. Houd verder het basisrecept aan. Garneer de hummus met 25 g sojaboontjes en nog wat blaadjes munt. Lekker als dip voor snoepgroenten.

variatietip:

Variant 2: bietenhummus met sesam. Vervang 400 g kikkererwten (uitlekgewicht 265 g) door 150 g gekookte, geraspte bietjes (schaal 400 g, koelvers). Bestrooi met 1 tl sesamzaad. Lekker om te dippen of in een falafelbowl met een ½ kropje romainesla, 3 el gekookte quinoa-bulgurmix, 100 g falafel en radijs en peen julienne naar smaak.

variatietip:

Variant 3: pikante hummus met koriander. Doe de basishummus in een mooi schaaltje en schep er 1 el harissa op. Roer 1 keer door, zodat er een ‘swirl’ ontstaat. Snijd 3 takjes koriander fijn en bestrooi de hummus ermee. Lekker op een (meergranen)broodje met komkommer en kiemgroenten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Hummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hum­mus

1
1
  • 800 g kikkererwten in blik

Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken.

2
2
  • 3 el tahini white in pot
  • 1 teen knoflook

Doe ze samen met de tahin en de knoflook in de kom van de keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel.

3
3
  • 3 el citroensap
  • 2 tl zout

Voeg het citroensap en zout toe.

4
4
  • 8 el (zonnebloem)olie

Voeg de olie in een dun straaltje toe terwijl de machine draait.

5
5

Proef en breng eventueel verder op smaak met zout.

variatietip:

Variant 1: groene-sojabonenhummus met munt. Vervang 400 g kikkererwten (uitlekgewicht 265 g) door 150 g sojabonen (bakje 175 g, koelvers) en voeg de blaadjes van een ½ bakje munt (à 15 g) toe. Houd verder het basisrecept aan. Garneer de hummus met 25 g sojaboontjes en nog wat blaadjes munt. Lekker als dip voor snoepgroenten.

variatietip:

Variant 2: bietenhummus met sesam. Vervang 400 g kikkererwten (uitlekgewicht 265 g) door 150 g gekookte, geraspte bietjes (schaal 400 g, koelvers). Bestrooi met 1 tl sesamzaad. Lekker om te dippen of in een falafelbowl met een ½ kropje romainesla, 3 el gekookte quinoa-bulgurmix, 100 g falafel en radijs en peen julienne naar smaak.

variatietip:

Variant 3: pikante hummus met koriander. Doe de basishummus in een mooi schaaltje en schep er 1 el harissa op. Roer 1 keer door, zodat er een ‘swirl’ ontstaat. Snijd 3 takjes koriander fijn en bestrooi de hummus ermee. Lekker op een (meergranen)broodje met komkommer en kiemgroenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.