bewaar
'Hummus' in 15 minuten
'Hummus' in 15 minuten
bewaar

'Hummus' in 15 minuten

Een kwartiertje tijd. Meer heb je niet nodig voor deze, zelfgemaakte hummus dankzij kikkererwten uit blik

10 min. bereiden
722waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kikkererwten in blik

3 el

tahini white in pot

1 teen

knoflook

3 el

citroensap

2 tl

zout

8 el

(zonnebloem)olie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Een kwartiertje tijd. Meer heb je niet nodig voor deze, zelfgemaakte hummus dankzij kikkererwten uit blik

Aan de slag

Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe ze samen met de tahin en de knoflook in de kom van de keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel. Voeg het citroensap en zout toe. Voeg de olie in een dun straaltje toe terwijl de machine draait. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout.

tip

achtergrondinfoOorspronkelijk wordt hummus wordt o.a. met gedroogde kikkererwten gemaakt. Zoek op de site naar 1195152 voor het recept.

variatietipVariant 1: groene-sojabonenhummus met munt. Vervang 400 g kikkererwten (uitlekgewicht 265 g) door 150 g sojabonen (bakje 175 g, koelvers) en voeg de blaadjes van een ½ bakje munt (à 15 g) toe. Houd verder het basisrecept aan. Garneer de hummus met 25 g sojaboontjes en nog wat blaadjes munt. Lekker als dip voor snoepgroenten.

variatietipVariant 2: bietenhummus met sesam. Vervang 400 g kikkererwten (uitlekgewicht 265 g) door 150 g gekookte, geraspte bietjes (schaal 400 g, koelvers). Bestrooi met 1 tl sesamzaad. Lekker om te dippen of in een falafelbowl met een ½ kropje romainesla, 3 el gekookte quinoa-bulgurmix, 100 g falafel en radijs en peen julienne naar smaak.

variatietipVariant 3: pikante hummus met koriander. Doe de basishummus in een mooi schaaltje en schep er 1 el harissa op. Roer 1 keer door, zodat er een ‘swirl’ ontstaat. Snijd 3 takjes koriander fijn en bestrooi de hummus ermee. Lekker op een (meergranen)broodje met komkommer en kiemgroenten.