Ren­dang­bal­le­tjes met snij­bo­nen

Eén van de populairste gerechten ter wereld: rendang. Als je het stoofgerecht proeft, weet je waarom!

(46) waardeer
indonesisch hoofdgerecht Eén van de populairste gerechten ter wereld: rendang. Als je het stoofgerecht proeft, weet je waarom! 4 personen
4 46

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui heel fijn. Meng het gehakt met de gesnipperde ui, het ei, het zout en peper. Vorm er ca. 24 balletjes van ter grootte van een walnoot.
  2. Snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de boemboe rendang, knoflook en gember 2 min. op laag vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak 4 min. rondom bruin. Voeg de kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven met de deksel op de pan.
  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Kook in 6 min. in kokend water met eventueel zout gaar. Verdeel de rijst, rendang en snijbonen in componenten over diepe borden en garneer de snijbonen met de seroendeng.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 06 - BBQ , Allerhande Box Week 49 2017 , Allerhande Box Week 15 2018

Rendangballetjes met snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ren­dang­bal­le­tjes met snij­bo­nen

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 ui

Snipper de ui heel fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 500 g rundergehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 1 mespunt zout

Meng het gehakt met de gesnipperde ui, het ei, het zout en peper.

4
4

Vorm er ca. 24 balletjes van ter grootte van een walnoot.

5
5
  • 4 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el (arachide)olie
  • 100 g boemboe rendang vlees

Snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de boemboe rendang, knoflook en gember 2 min. op laag vuur.

6
6
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml water

Voeg de gehaktballetjes toe en bak 4 min. rondom bruin. Voeg de kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven met de deksel op de pan.

7
7
  • 800 g ongesneden snijbonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 2 cm.

8
8

Kook in 6 min. in kokend water met eventueel zout gaar.

9
9
  • 2 el seroendeng

Verdeel de rijst, rendang en snijbonen in componenten over diepe borden en garneer de snijbonen met de seroendeng.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.