Smo­key bits van cham­pig­nons

Mis je spekjes bij de stamppot of door een salade? Probeer dan eens deze smokey vervanger!

(0) waardeer
bijgerecht Mis je spekjes bij de stamppot of door een salade? Probeer dan eens deze smokey vervanger! 4 personen

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat ze elkaar niet of zo min mogelijk overlappen.
  2. Meng in een kommetje de olie, sojasaus, basterdsuiker en tabasco door elkaar. Bestrijk met een kwastje de champignonplakjes met het mengsel. Bestrooi met het uienpoeder. Bak de champignonplakjes ca. 35 min. in het midden van de oven tot ze gedroogd en crispy zijn. Laat ze helemaal afkoelen.

serveertip:

Lekker als vervanger van spekjes bij boerenkoolstamppot of door een salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 280 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
November 2017

Smokey bits van champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smo­key bits van cham­pig­nons

1
1
  • 250 g kastanjechampignons

Verwarm de oven voor op 160 °C. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.

2
2

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat ze elkaar niet of zo min mogelijk overlappen.

3
3
  • 1 el (arachide)olie
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl donkere basterdsuiker
  • 2 tl Tabasco chipotle

Meng in een kommetje de olie, sojasaus, basterdsuiker en tabasco door elkaar. Bestrijk met een kwastje de champignonplakjes met het mengsel.

4
4
  • 2 tl uienpoeder

Bestrooi met het uienpoeder. Bak de champignonplakjes ca. 35 min. in het midden van de oven tot ze gedroogd en crispy zijn. Laat ze helemaal afkoelen.

serveertip:

Lekker als vervanger van spekjes bij boerenkoolstamppot of door een salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.