bewaar
Smokey bits van champignons
Smokey bits van champignons
bewaar

Smokey bits van champignons

Mis je spekjes bij de stamppot of door een salade? Probeer dan eens deze smokey vervanger!

15 min. bereiden
35 min. oventijd
1 uur wachten
licht pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

kastanjechampignons

1 el

(arachide)olie

1 el

sojasaus

2 tl

donkere basterdsuiker

2 tl

Tabasco chipotle

2 tl

uienpoeder

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Mis je spekjes bij de stamppot of door een salade? Probeer dan eens deze smokey vervanger!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat ze elkaar niet of zo min mogelijk overlappen.

2

Meng in een kommetje de olie, sojasaus, basterdsuiker en tabasco door elkaar. Bestrijk met een kwastje de champignonplakjes met het mengsel. Bestrooi met het uienpoeder. Bak de champignonplakjes ca. 35 min. in het midden van de oven tot ze gedroogd en crispy zijn. Laat ze helemaal afkoelen.

serveertipLekker als vervanger van spekjes bij boerenkoolstamppot of door een salade.