Roomboterkoekjes met hazelnoot
Geef je zandkoekjes een upgrade met hazelnoten en kardemom.
Ingrediënten
20 personen
95 g
ongebrande hazelnoten
135 g
tarwebloem
200 g
poedersuiker
2 tl
gemalen kaneel
1 tl
vanillesuiker
1 tl
gemalen kardemom
125 g
ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller
uitsteekvormpjes
bakpapier
Aan de slag
Hak 40 g hazelnoten fijn. Meng bij in een kom met de bloem, 75 g poedersuiker (bij 20 koekjes), 1 tl kaneel, de vanillesuiker en kardemom. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bal, verpak in vershoudfolie en laat een ½ uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de rest van de hazelnoten grof. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ½ cm dik. Steek er met de uitsteekvormpjes figuurtjes uit en leg op 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten.
Bestrooi de koekjes met de hazelnoten en bak in 15 min. gaar of tot de randjes goudbruin kleuren. Laat de koekjes ca. 1 uur afkoelen.
Roer de rest van de poedersuiker en kaneel met 1 el water tot een glad glazuur. Besprenkel hier de koekjes in een zigzaggende beweging mee.
Roomboterkoekjes met hazelnoot
Geef je zandkoekjes een upgrade met hazelnoten en kardemom.

null personen
145 kcal
20 min. bereiden
90 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Hak 40 g hazelnoten fijn. Meng bij in een kom met de bloem, 75 g poedersuiker (bij 20 koekjes), 1 tl kaneel, de vanillesuiker en kardemom. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bal, verpak in vershoudfolie en laat een ½ uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de rest van de hazelnoten grof. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ½ cm dik. Steek er met de uitsteekvormpjes figuurtjes uit en leg op 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten.
Bestrooi de koekjes met de hazelnoten en bak in 15 min. gaar of tot de randjes goudbruin kleuren. Laat de koekjes ca. 1 uur afkoelen.
Roer de rest van de poedersuiker en kaneel met 1 el water tot een glad glazuur. Besprenkel hier de koekjes in een zigzaggende beweging mee.
kookstaptip:Maak de koekjes ook eens in de vorm van bladeren. Geroosterde amandelen erover, of glazuur in de herfstkleuren rood, geel en oranje... en het is herfst. Bekijk op ah.nl/ allerhande/suikerglazuur hoe je dat doet.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 personen)95 g ongebrande hazelnoten
135 g tarwebloem
200 g poedersuiker
2 tl gemalen kaneel
1 tl vanillesuiker
1 tl gemalen kardemom
125 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller
uitsteekvormpjes
bakpapier