bewaar
Panzanella met mini-mozzarella
Panzanella met mini-mozzarella
bewaar

Panzanella met mini-mozzarella

Fantastische Italiaanse broodsalade met parmaham.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

Frans afbakstokbrood

5 el

(olijf)olie

1 teen

knoflook

250 g

cherrytomaten

1

komkommer

1

kleine rode ui

225 g

watermeloenstukjes

2 el

balsamicoazijn

150 g

mini mozzarella

75 g

parmaham

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Fantastische Italiaanse broodsalade met parmaham.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur het stokbrood in stukjes van 3 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe 2 el olie in een kom. Pers de helft van de knoflook boven de olie, voeg peper en eventueel zout toe en roer door. Besprenkel het brood met de knoflookolie en bak in 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Laat afkoelen.

2

Halveer ondertussen de tomaten. Halveer de komkommer in de lengte en snijd de helften nogmaals in de lengte door. Snijd in plakjes van 1 cm. Snipper de ui. Snijd de meloen in kleinere stukjes van 2 cm.

3

Meng de meloen met de tomaten, komkommer, ui, de rest van de olijfolie en de azijn door elkaar. Neem het brood uit de oven en schep door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de mozzarellabolletjes en de parmaham in roosjes over de salade.

combinatietipLekker met fijngesneden basilicum.