bewaar
Pittige, gele viscurry met basmatirijst
Pittige, gele viscurry met basmatirijst
bewaar

Pittige, gele viscurry met basmatirijst

De zachte, bloemige smaak van de rijst past perfect bij de kruidige curry.

20 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

jasmijnrijst

1 teen

knoflook

2 cm

verse gember

1 el

(arachide)olie

½ pakje

Thaise gele currypasta

200 ml

kokosmelk

1

Shanghai paksoi

200 g

verse peultjes

130 g

verse kabeljauwfilet

De zachte, bloemige smaak van de rijst past perfect bij de kruidige curry.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta, knoflook en gember 2 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan.

3

Snijd ondertussen de paksoi in stukken. Voeg na 3 min. de peultjes en het lichte deel van de paksoi toe aan de currysaus. Snijd ondertussen de kabeljauwfilet in stukken van 2 cm en voeg de laatste 4 min. toe.

4

Neem de pan van het vuur en schep de rest van de paksoi erdoor. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.