bewaar
Pompoengazpacho
Pompoengazpacho
bewaar

Pompoengazpacho

Zomerhitte! Houd het hoofd koel met dit frisse pompoensoepje.

20 min. bereiden
1 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

groentebouillontablet

500 ml

water

400 g

koelverse pompoenstukjes

1

gele paprika

2

tomaten

1

ui

1 teen

knoflook

3 el

olijfolie extra vierge

2 el

rodewijnazijn

3

ijsblokjes

Dit heb je nodig

  • blender

Zomerhitte! Houd het hoofd koel met dit frisse pompoensoepje.

Aan de slag

1

Breng de bouillontablet met het water aan de kook. Voeg de pompoenstukjes toe en kook in ca. 15 min. gaar. Giet de pompoen af en bewaar het kookvocht. Laat zowel het kookvocht als de pompoen afkoelen.

2

Halveer ondertussen de gele paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes en meng met de paprika. Snipper de ui. Doe 2/3 van het tomaten-paprikamengsel in de blender. Doe 1 el ui samen met de pompoenstukjes, 100 ml van het kookvocht, de knoflook, olijfolie, azijn en ijsblokjes bij de groenten in de blender. Mix tot een gladde massa. Voeg eventueel extra kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt.

3

Verdeel over 4 glazen. Serveer de rest van de groente en uit er apart bij zodat iedereen zijn soepje kan garneren.