bewaar
Sushiloempia's met garnalen
Sushiloempia's met garnalen
bewaar

Sushiloempia's met garnalen

Sushi en loempia's in één: nee, we maken geen grapje. Het bestaat echt!

35 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

10 porties

150 g

sushirijst

4 el

rijstazijn

1 tl

fijne kristalsuiker

½ tl

zout

150 g

koelvers gesneden kool

7½ g

verse munt

6¼ g

verse bieslook

1

avocado

10

rijstvellen

100 g

Hollandse garnalen

Sushi en loempia's in één: nee, we maken geen grapje. Het bestaat echt!

Aan de slag

1

Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met de helft van de rijstazijn, de suiker en het zout. Meng ondertussen de rodekool met de rest van de rijstazijn. Laat staan tot gebruik. Haal de blaadjes van de munt en snijd de bieslook in stukjes van 2 cm. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken.

2

Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin telkens een rijstvel 10 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Leg in het midden van het rijstvel 2 in stukjes gescheurde muntblaadjes. Stapel er wat rijst, bieslook, rodekool, avocado en garnalen op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo ook de rest van de rijstvelloempia’s. Verdeel over een schaal en serveer direct.

bereidingstipIn de kookles ‘sushi maken’ kun je bekijken hoe je zelf sushi(rijst) maakt.

combinatietipLekker met sojasaus (het gerecht is dan niet meer glutenvrij) en wasabipasta.