Sus­hi­loem­pia's met gar­na­len

Sushi en loempia's in één: nee, we maken geen grapje. Het bestaat echt!

(5) waardeer
aziatisch borrelhapje Sushi en loempia's in één: nee, we maken geen grapje. Het bestaat echt! 10 stuks
3 5

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met de helft van de rijstazijn, de suiker en het zout. Meng ondertussen de rodekool met de rest van de rijstazijn. Laat staan tot gebruik. Haal de blaadjes van de munt en snijd de bieslook in stukjes van 2 cm. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken.
  2. Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin telkens een rijstvel 10 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Leg in het midden van het rijstvel 2 in stukjes gescheurde muntblaadjes. Stapel er wat rijst, bieslook, rodekool, avocado en garnalen op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo ook de rest van de rijstvelloempia’s. Verdeel over een schaal en serveer direct.

bereidingstip:

In de kookles ‘sushi maken’ kun je bekijken hoe je zelf sushi(rijst) maakt.

combinatietip:

Lekker met sojasaus (het gerecht is dan niet meer glutenvrij) en wasabipasta.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2017

Sushiloempia's met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­loem­pia's met gar­na­len

1
1
  • 150 g sushirijst
  • 4 el rijstazijn
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • ½ tl zout

Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met de helft van de rijstazijn, de suiker en het zout.

2
2
  • 150 g koelvers gesneden kool

Meng ondertussen de rodekool met de rest van de rijstazijn. Laat staan tot gebruik.

3
3
  • 7½ g verse munt
  • 6¼ g verse bieslook

Haal de blaadjes van de munt en snijd de bieslook in stukjes van 2 cm.

4
4
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken.

5
5
  • 10 rijstvellen

Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin telkens een rijstvel 10 sec. en leg op een schone plank of werkblad.

6
6

Leg in het midden van het rijstvel 2 in stukjes gescheurde muntblaadjes.

7
7
  • 100 g Hollandse garnalen

Stapel er wat rijst, bieslook, rodekool, avocado en garnalen op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 3 cm heeft.

8
8

Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.

9
9

Maak zo ook de rest van de rijstvelloempia’s. Verdeel over een schaal en serveer direct.

bereidingstip:

In de kookles ‘sushi maken’ kun je bekijken hoe je zelf sushi(rijst) maakt.

combinatietip:

Lekker met sojasaus (het gerecht is dan niet meer glutenvrij) en wasabipasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.