bewaar
Italiaanse lettersoep
Italiaanse lettersoep
bewaar

Italiaanse lettersoep

Italiaanse tomatensoep wordt extra lekker (en leuk!) door lettervermicelli toe te voegen.

25 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

4

stengels bleekselderij

500 g

geschrapte worteltjes

2 el

traditionele olijfolie

690 g

passata di pomodoro fijn gekruid

1

groentebouillontablet

1 liter

water

100 g

lettervermicelli

300 g

kipgehakt gekruid

15 g

verse basilicum

8

volkoren soepstengels

Italiaanse tomatensoep wordt extra lekker (en leuk!) door lettervermicelli toe te voegen.

Aan de slag

1

Snijd de ui in superkleine blokjes. Snijd de bleekselderij en de wortels in plakjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, bleekselderij en wortel 5 min.

2

Voeg de tomatensaus, het bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag. Kook ondertussen de lettervermicelli volgens de aanwijzingen op het pak.

3

Maak van het gehakt met natte handen gehaktballetjes van ongeveer 1½ cm groot Doe de gehaktballetjes in de soep en laat ze in 5 min. gaar worden. Snijd het basilicum in reepjes.

4

Verdeel de soep over de kommen en strooi er vermicelli en basilicum over. Serveer met de soepstengels.

tip

serveertipRoer wat Parmezaanse kaas door de soep.