Taco's met gemarineerde kalkoen en bonensalade
Het leukste wat er is: je eigen taco vullen met al het lekkers van tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 560 g kalkoenfilet à la minute (schaal 280 g)
- 2 el Mesa Mexicana tex mex taco marinade spicy chili & herbs (flesje 85 ml)
- 400 g chilibonen in blik
- 400 g mais in blik
- 1 zak paprikamix (rood, groen, geel)
- 4 el barbecuesaus
- 15 g verse koriander (bakje)
- 12 tacoschelpen
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kalkoenfilet in een schaal en meng de marinade erdoor. Doe de chilibonen met hun saus in een schaal. Laat de mais uitlekken en voeg toe. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg ook toe. Meng de barbecuesaus erdoor. Snijd de koriander grof en strooi erover.
- Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking ca. 5 min. in de oven. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de gemarineerde kalkoenfilet op middelhoog vuur in 4 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de kalkoen, salade en taco- schelpen in aparte schalen op tafel en laat iedereen zelf zijn taco’s samenstellen. Lekker met crème fraîche; het gerecht is dan niet meer lactosevrij.
combinatietip:
Lekker met crème fraîche; het gerecht is dan niet meer lactosevrij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 43 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 2.405 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Taco's met gemarineerde kalkoen en bonensalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Taco's met gemarineerde kalkoen en bonensalade
- 560 g kalkoenfilet à la minute
- 2 el Mesa Mexicana tex mex taco marinade spicy chili & herbs
- 400 g chilibonen in blik
- 400 g mais in blik
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kalkoenfilet in een schaal en meng de marinade erdoor. Doe de chilibonen met hun saus in een schaal. Laat de mais uitlekken en voeg toe.
- 1 zak paprikamix
- 4 el barbecuesaus
- 15 g verse koriander
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg ook toe. Meng de barbecuesaus erdoor. Snijd de koriander grof en strooi erover.
- 12 tacoschelpen
Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking ca. 5 min. in de oven. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de gemarineerde kalkoenfilet op middelhoog vuur in 4 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
Serveer de kalkoen, salade en tacoschelpen in aparte schalen op tafel en laat iedereen zelf zijn taco’s samenstellen.
combinatietip:
Lekker met crème fraîche; het gerecht is dan niet meer lactosevrij.