Gegrilde kalkoenfilet met champignonroomsaus
De truffelolie maakt de saus bij dit gerecht intenser.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg krieltjes
- 250 g kastanjechampignons
- 2 tenen knoflook
- 600 g broccoli
- 430 g kalkoenfilets
- 1 el arachideolie
- ½ paddenstoelenbouillontablet
- 300 ml kokend water
- 50 g ongezouten roomboter
- 2 el tarwebloem
- 125 ml verse slagroom
- 2 tl olijfolie truffelaroma
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Was de ongeschilde krieltjes, halveer de grotere en kook ze in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd in stukjes.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd met een scherp mes het dikke deel van de kalkoenfilets in, maar niet door. Klap de filets open en duw ze met het lemmet van het mes plat zodat ze overal even dik worden. Halveer ze, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril ze in 15 min. gaar. Keer halverwege.
- Verkruimel ondertussen het halve bouillontablet in een kom en voeg 300 ml kokend water toe. Roer los. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en knoflook op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de bouillon en slagroom toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met de tartufo-olie en peper.
- Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook en kook de broccoli 5 min. Giet af. Serveer de kalkoenfilet met de champignonroomsaus, krieltjes en broccoli.
bereidingstip:
Je kunt de kalkoenfilet ook op de barbecue bereiden. De bereidingstijd blijft dan hetzelfde.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
kookstaptip:
Eten er kinderen mee? Meng de truffelolie dan pas op je bord door de champignonroomsaus.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 680 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 595 mg
- vezels 13 g
Pittigheid
Ook te zien in
Gegrilde kalkoenfilet met champignonroomsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde kalkoenfilet met champignonroomsaus
- 1 kg krieltjes
Was de ongeschilde krieltjes, halveer de grotere en kook ze in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.
- 250 g kastanjechampignons
Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
- 2 tenen knoflook
- 600 g broccoli
- 430 g kalkoenfilets
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd met een scherp mes het dikke deel van de kalkoenfilets in, maar niet door.
Klap de filets open en duw ze met het lemmet van het mes plat zodat ze overal even dik worden.
- 1 el arachideolie
Halveer ze, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril ze in 15 min. gaar. Keer halverwege.
- ½ paddenstoelenbouillontablet
- 300 ml kokend water
Verkruimel ondertussen het halve bouillontablet in een kom en voeg het kokend water toe. Roer los.
- 50 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en knoflook op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin.
- 2 el tarwebloem
- 125 ml verse slagroom
Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de bouillon en slagroom toe en breng al roerend aan de kook.
- 2 tl olijfolie truffelaroma
Laat 10 min. op middelhoog vuur inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met de olijfolie met truffelaroma en peper.
Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook en kook de broccoli 5 min. Giet af.
Serveer de kalkoenfilet met de champignonroomsaus, krieltjes en broccoli.
bereidingstip:
Je kunt de kalkoenfilet ook op de barbecue bereiden. De bereidingstijd blijft dan hetzelfde.
kookstaptip:
Eten er kinderen mee? Meng de truffelolie dan pas op je bord door de champignonroomsaus.