bewaar
Champignon-linzensalade met feta
Champignon-linzensalade met feta
bewaar

Champignon-linzensalade met feta

Een snelle maaltijdsalade voor twee personen. Fris met een pittig accent.

12 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

magere spekreepjes

1

citroen

2

kleine rode uien

12

zongedroogde tomaten in pot

500 g

gesneden kastanjechampignons

410 g

linzen in pot

70 g

rucola

150 g

feta

Dit heb je nodig

  • hapjespan

  • rasp

Een snelle maaltijdsalade voor twee personen. Fris met een pittig accent.

Aan de slag

1

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 1 el citroensap, 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten, peper en eventueel zout tot een dressing. Snipper de ui. Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2

Bak de ui en champignons in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de linzen toe. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng het champignon-linzenmengsel met de spekreepjes, tomaten, rucola en dressing in een schaal. Verkruimel de feta erover.

combinatietipLekker met ciabatta (brood).

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.