Champignon-linzensalade met feta
Een snelle maaltijdsalade voor twee personen. Fris met een pittig accent.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g magere spekreepjes
- 1 citroen (schoongeboend)
- 2 kleine rode uien
- 12 zongedroogde tomaten in pot
- 500 g gesneden kastanjechampignons
- 410 g linzen in pot
- 70 g rucola
- 150 g feta
Keukenspullen
- hapjespan
- rasp
Advertentie
Bereiden
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 1 el citroensap, 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten, peper en eventueel zout tot een dressing. Snipper de ui. Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak de ui en champignons in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de linzen toe. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng het champignon-linzenmengsel met de spekreepjes, tomaten, rucola en dressing in een schaal. Verkruimel de feta erover.
combinatietip:
Lekker met ciabatta (brood).

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 455 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 28 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 2.125 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Champignon-linzensalade met feta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Champignon-linzensalade met feta
- 250 g magere spekreepjes
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min.
- 1 citroen
- 2 kleine rode uien
- 12 zongedroogde tomaten in pot
Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- 500 g gesneden kastanjechampignons
- 410 g linzen in pot
Bak de ui en champignons in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de linzen toe.
- 70 g rucola
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng het champignon-linzenmengsel met de spekreepjes, tomaten, rucola en dressing in een schaal.
- 150 g feta
Verkruimel de feta erover.
combinatietip:
Lekker met ciabatta (brood).