Crispy speklapjes
Echte grillmasters geven hun speklapjes een beetje extra spice en bite.
Ingrediënten
4 personen
1 el
sushigember
4 el
char siu saus
1 tl
chilivlokken
2 el
limoensap
600 g
speklapjes
Dit heb je nodig
barbecue
Aan de slag
Snijd de sushigember fijn en meng in een schaal met de char siu saus, chilivlokken en het limoensap. Voeg de speklapjes toe en laat minimaal 8 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Steek de barbecue aan.
Gril het vlees op de barbecue in ca.17 min. krokant en gaar. Keer regelmatig.
Barbecue aansteken
Instructievideo - 01:07 min.
Crispy speklapjes
Echte grillmasters geven hun speklapjes een beetje extra spice en bite.

hoofdgerecht
4 personen
520 kcal
20 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Snijd de sushigember fijn en meng in een schaal met de char siu saus, chilivlokken en het limoensap. Voeg de speklapjes toe en laat minimaal 8 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Steek de barbecue aan.
Gril het vlees op de barbecue in ca.17 min. krokant en gaar. Keer regelmatig.
variatietip:Je kunt de sushigember en de char siu saus eventueel vervangen door 2-3 cm verse gember en 4 el zoete chilisaus.
bereidingstip:Geen barbecue? Je kunt het vlees ook in de grillpan bereiden.
combinatietip:Lekker met gesneden bosui, geroosterd sesamzaad en partjes limoen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 el sushigember
4 el char siu saus
1 tl chilivlokken
2 el limoensap
600 g speklapjes
Dit heb je nodig
barbecue