Tosti makreel-avocado
Makreel op een tosti? Moet je eens proberen!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 g verse graatloze makreelfilets
- 1 eetrijpe avocado
- 4 Tasty Tom trostomaten
- 120 g Ilchester Cheddar tophat 48+
- 8 sneetjes speltbrood
- 2 el ongezouten roomboter
- ½ bakje tuinkers
- 1 el dijonnaise
Advertentie
Bereiden
- Scheur de makreel in stukjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in plakjes. Rasp de cheddar. Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met cheddar, makreel, avocado, tomaat en weer cheddar. Leg de rest van de sneetjes erop en druk stevig aan. Besmeer de buitenkanten van het brood met de boter.
- Verhit per 2 tosti's een koekenpan zonder olie of boter en bak de tosti’s op 1 kant op laag vuur in 4 min. krokant. Keer om en bak nog 4 min. Knip ondertussen de tuinkers. Snijd de tosti’s schuin doormidden en leg op een bord. Bestrooi met de tuinkers en serveer de dijonnaise ernaast.

Avocado schillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 665 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Tosti makreel-avocado
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tosti makreel-avocado
- 100 g verse graatloze makreelfilets
Scheur de makreel in stukjes.
- 1 eetrijpe avocado
- 4 Tasty Tom trostomaten
- 120 g Ilchester Cheddar tophat 48+
Snijd de tomaten in plakjes. Rasp de cheddar.
- 8 sneetjes speltbrood
Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met cheddar, makreel, avocado, tomaat en weer cheddar. Leg de rest van de sneetjes erop en druk stevig aan.
- 2 el ongezouten roomboter
Besmeer de buitenkanten van het brood met de boter.
Verhit per 2 tosti's een koekenpan zonder olie of boter en bak de tosti’s op 1 kant op laag vuur in 4 min. krokant. Keer om en bak nog 4 min.
- ½ bakje tuinkers
- 1 el dijonnaise
Knip ondertussen de tuinkers. Snijd de tosti’s schuin doormidden en leg op een bord. Bestrooi met de tuinkers en serveer de dijonnaise ernaast.